20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τον… τρέχουν και το πληρώνει

Με παιχνίδια που διεξάγονται μπροστά σε άδειες εξέδρες, η έννοια του πλεονεκτήματος της έδρας είναι σχετική, όμως και πάλι οι τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες και οι πέντε συνολικά ήττες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, προφανώς και αποτελούν λόγο προβληματισμού. «Σκαλίζοντας» τα «ψιλά» της στατιστικής πάντως, προκύπτει ένα γεγονός που αναδεικνύει μία αδυναμία των «ερυθρόλευκων» σε αυτά τα 14 παιχνίδια που έδωσαν στην Ευρωλίγκα.

 


Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκουν σημείο κυριαρχίας μέσα από το transition παιχνίδι. Με λίγα λόγια επιδιώκουν να τον... τρέχουν αποκομίζοντας οφέλη που δεν είναι αμελητέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 14 ως τώρα παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός είχε θετικό επιμέρους σκορ σε πόντους από αιφνιδιασμούς μόνο σε τρία και σε αυτά, με συντελεστή όχι μεγαλύτερο του +4 που είχε στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και με την Εφές στο ΣΕΦ (8-4). Θετικό ήταν ακόμη το πρόσημο στο ματς με τη Μιλάνο (11-10) ενώ σε άλλα τρία ματς -με Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα- υπήρξε ισόπαλο επιμέρους σκορ.

 


Στα μισά όμως από τα παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός μειονέκτησε έναντι των αντιπάλων του και σε τρία από αυτά με διψήφια διαφορά κάτι που στην περσινή διοργάνωση έγινε επίσης τρεις φορές αλλά σε 28 παιχνίδια. Μετά το -14 του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (18-4), ο Ολυμπιακός είδε στη διάρκεια της εβδομάδας τόσο τη Βαλένθια όσο και τη Ρεάλ να έχουν 10 περισσότερους πόντους από αιφνιδιασμούς (8-18 με τη Βαλένθια, 4-14 με τη Ρεάλ).

 


«Καμπανάκι» μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ΣΕΦ, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων στο transition. 19 είχε η Άλμπα, 12 η Μπασκόνια, 18 η Βαλένθια και 14 η Ρεάλ. Στην περσινή διοργάνωση έξι από τις 14 ομάδες που επισκέφτηκαν το ΣΕΦ είχαν 10+ πόντους από αιφνιδιασμούς ενώ αυτό φέτος έχει ήδη συμβεί για πέντε -10 είχε η Μιλάνο- από τις οχτώ που φιλοξενήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους».

 


Στο μεταξύ χθες, με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε ο Βασίλης Σπανούλης μπήκε στην πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού στα χρόνια της Ευρωλίγκας. Έφτασε τα 463 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Μπουρούση που έπαιξε στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό από το 2006 ως το 2010 όταν και φόρεσε τα ερυθρόλευκα ο Σπανούλης.

 


Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Κώστας Σλούκας έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που έφτασε τα 200.

 


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ