13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τον Οκτώβρη θα ήταν μάθημα, το Δεκέμβρη είναι διασυρμός

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για την ήττα «με κάτω τα χέρια» του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Πισωγύρισμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση η εντός προγράμματος ήττα των πρωταθλητών Ελλάδας από τους πανίσχυρους Ρώσους. Πισωγύρισμα ήταν δεδομένα όμως η εικόνα των «πράσινων» και ο τρόπος με τον οποίο υποτάχτηκαν στους αντιπάλους τους δίχως καν να τους ζορίσουν.

Δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου η επιλογή ήταν μία κι απλή. Άμυνα. Δηλαδή η ίδια θα έπρεπε να ήταν ακόμα και με παρόντα τον αρχηγό του «τριφυλλιού». Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως με την ελληνική ομάδα να παρουσιάζεται απροετοίμαστη για έναν αγώνα με τέτοιο επίπεδο δυσκολίας.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια κι αυτό είναι απορίας άξιο γιατί συνέβη, από τη στιγμή που είχε μεσολαβήσει μία ολόκληρη εβδομάδα χωρίς παιχνίδι, έπειτα από τη νίκη κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΟΑΚΑ. Κι όλα αυτά με τον Δημήτρη Ιτούδη να μην έχει κι αυτός στη σύνθεσή του τρεις κομβικούς για το ροτέισον παίκτες. Προφανώς και ουδείς θα συγκρίνει το «βάθος» της ΤΣΣΚΑ μ' εκείνο των «πράσινων». Από την άλλη είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να στήνει «πάρτι» ο Αντόνοφ. Ένας παίκτης ο οποίος είναι αμφίβολο αν θα έπαιζε στον τωρινό Παναθηναϊκό και θα μπορούσε να προσφέρει έστω για μερικά λεπτά.

Χρόνος για να σταθεί κανείς παραπάνω σ' ένα τέτοιο παιχνίδι δεν υπάρχει. Αν γινόταν η ίδια κουβέντα τον Οκτώβριο θα γινόταν λόγος για μάθημα. Δύο μήνες αργότερα είναι απλά διασυρμός. Χωρίς δικαιολογίες και χωρίς ελαφρυντικά.

Το μόνο που θα πρέπει να κοιτάξουν στο «τριφύλλι» είναι πως θα συνέλθουν και θα νικήσουν σε μία εβδομάδα την Άλμπα Βερολίνου. Κι αν κάποιος υποτιμά τους Γερμανούς κάνει λάθος, διότι πρόκειται για μία ομάδα με περισσότερες νίκες από τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Ευρωλίγκα κι ένα σύνολο που πορεύεται ακόμα με τις αρχές του δασκάλου Γκαρσία Αΐτο Ρενέσες.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί. Εφόσον γίνει κίνηση ή κινήσεις, ο μοναδικός δρόμος είναι να αποκτηθούν παίκτες συγκεκριμένου επιπέδου και με παραστάσεις. Στοιχήματα υπάρχουν ήδη αρκετά στο ρόστερ κι αν προστεθούν κι άλλα, σε λίγο καιρό θα γίνει εκ νέου η ίδια συζήτηση και θα μοιάζουν οι «πράσινοι» να... κυνηγούν την ουρά τους. Και σίγουρα δεν το θέλει κανείς απ' όσους εργάζονται στο εσωτερικό της ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ