21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τον «εκτέλεσε» από μακριά και τον «βύθισε»

Η Φενέρμπαχτσε ήταν τρομερά εύστοχη έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 81-69.

Πλέον οι «πράσινοι» έφτασαν τις τρεις σερί ήττες κι έπεσαν στο 5-6 και τη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα οι φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας έχουν ρεκόρ 10-1 και παραμένουν στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα θύμιζε αρκετά το δεύτερο από το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό με τη Χίμκι στη Ρωσία. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά όταν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, τότε ξεκίνησε να δέχεται πολλούς εύκολους πόντους. Τα σερί διαδέχονταν το ένα το άλλο στο ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 5-0, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προσπέρασαν 6-5, αλλά ακολούθησε νέο ξέσπασμα των Τούρκων οι οποίοι ξέφυγαν 13-6 και ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα και στο 10' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 12-18.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας έσφιξε ακόμα περισσότερο στη δεύτερη περίοδο. Στα πρώτα πέντε λεπτά σημείωσε μόλις δύο πόντους η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά το οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει μόλις πέντε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου τα καλάθια έμπαιναν με ιδιαίτερη ευκολία. Οι Κάλινιτς και Λοβέρν βρήκαν στόχο σε διαδοχικά τρίποντα και διατήρησαν την ομάδα τους μπροστά, με τον Λοτζέσκι να δίνει απαντήσεις, ενώ στο 20' η Φενέρ είχε προβάδισμα δύο πόντων (35-33), με τον Λεκαβίτσιους να σκοράρει ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως για το «τριφύλλι» είχε δημιουργηθεί από την παρουσία του Γιαν Βέσελι μέσα στη ρακέτα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Νικ Καλάθη ο οποίος κατόρθωσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και με δέκα σερί πόντους σ' ένα τρίλεπτο έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (49-49, 28') κι έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του γηπέδου. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο πολύ μεγάλα σουτ με τους Ντίξον και Λοβέρν και διατήρησαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο φινάλε του τρίτου κομματιού του αγώνα (52-56).

Η τελευταία περίοδος φάνηκε ότι θα είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 61-59 στο 34 με τον Βουγιούκα, αλλά η Φενέρ στη συνέχεια έκανε αυτό που συνηθίζει. Ευστόχησε σε διαδοχικά μεγάλα σουτ που την έφεραν μπροστά σταθερά με διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, παρά τις προσπάθειες του άστοχου πάντως «τριφυλλιού». Μία βολή του Κάλινιτς στο 37' διαμόρφωσε το 61-70 και πλέον τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους «πράσινους». Ο Σέρβος ήταν αυτός που έδωσε και τη χαριστική βολή ένα λεπτό μετά για το 63-75 στο 38'. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και οι Τούρκοι επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 81-69

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ: Ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Σέρβος φόργουορντ ευστόχησε σε όλα τα μεγάλα σουτ και τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους. Κομβικοί και οι ψηλοί της Φενέρ, καθώς ο Βέσελι σημείωσε 15 πόντους και ο Λοβέρν 16. Για τους γηπεδούχους ο Καλάθης ανέβασε την απόδοσή του, αλλά οι 14 πόντοι του και οι επτά ασίστ δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρμπαχτσε κυριάρχησε απόλυτα στα ριμπάουντ με 33 έναντι 24, αλλά αυτό το στατιστικό που έκρινε τον αγώνα ήταν το εκπληκτικό 13/21 με το οποίο σούταραν στα τρίποντα οι Τούρκοι, την ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδας εκτέλεσαν μόλις με 6/27.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ