20.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει να είσαι ο γιος του ΛεΜπρόν (vid)

Κάθε 15χρονος πιτσιρικάς που ξεκινά να παίζει μπάσκετ κάνει τα όνειρά του. Να καταξιωθεί στην ομάδα του, να παίξει σε μια καλύτερη ομάδα, να κερδίσει τίτλους, φήμη, δόξα, χρήματα, να γίνει σταρ, να φτάσει και να παραμείνει για πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Τα ίδια ακριβώς όνειρα κάνει στα 15 του και ο Μπρόνι Τζέιμς. Με μια διαφορά.

Είναι ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Και κάπου εδώ η ιστορία του παίρνει διαφορετικό δρόμο από αυτές όλων των άλλων 15χρονων πιτσιρικάδων που θέλουν να παίξουν επαγγελματικό μπάσκετ. 

Ο Μπρόνι Τζέιμς αρχίζει από φέτος να φοιτά στο Sierra Canyon, ένα ιδιωτικό γυμνάσιο του Λος Άντζελες. Φυσικά εντάχθηκε στην μπασκετική ομάδα του, τους Blazers, οι οποίοι την Κυριακή έδωσαν τον πρώτο αγώνα τους για φέτος απέναντι στο Duncanville στο Ντάλας. Για οποιονδήποτε άλλο νεαρό freshman γυμνασιακής ομάδας αυτή θα ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή, η οποία θα απασχολούσε τον ίδιο, την οικογένειά του, μερικούς συγγενείς και φίλους. Καμιά 40αριά ή 50 άτομα δηλαδή. Θέλετε 100; Δεν θα σας χαλάσουμε το χατίρι...

Όμως για τον Μπρόνι Τζέιμς τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Όσοι δεν έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει να είσαι ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς και να παίζεις μπάσκετ, ιδού ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

- Ο αγώνας δεν έγινε σε κάποιο μικρό γυμνασιακό κλειστό γυμναστήριο, αλλά στo American Airlines Center, που φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες των Ντάλας Μάβερικς στο ΝΒΑ!

- Μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό δίκτυο από το ESPN, το οποίο θα μεταδώσει όλους τους αγώνες του Sierra Canyon High μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

- Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν 48 λεπτά μετά την κυκλοφορία τους! Μαζεύτηκαν 12.000 θεατές, κάποιοι εκ των οποίων πλήρωσαν 200 δολάρια, όσο στοίχιζαν οι πιο ακριβές θέσεις στην μπροστινή σειρά, μόνο και μόνο για να δουν τον 15χρονο Μπρόνι!

- Στις μπροστινές σειρές είχαν μαζευτεί διάφοροι celebrities, μεταξύ των οποίων ο Ντουέιν Ουέιντ και κάποιοι δημοφιλείς τραγουδιστές της rap σκηνής. Το σκηνικό δεν θύμιζε αγώνα γυμνασιακού πρωταθλήματος, αλλά μάλλον πάρτι σε κλαμπ του Ντάλας, όπως έγραψε κάποιος στις ΗΠΑ!

- Κάθε φορά που ο Μπρόνι έπιανε την μπάλα στα χέρια του, το κοινό ζητωκραύγαζε, χειροκροτούσε και αδημονούσε για μια θεαματική ενέργειά του. Λεπτομέρεια; Οι 12.000 θεατές του αγώνα ήταν θεωρητικά οπαδοί του Duncanville και όχι του Sierra Canyon, την ομάδας δηλαδή του Τζέιμς!

- Ο Μπρόνι συνοδευόταν σε κάθε του βήμα από έναν σωματοφύλακα! Τον Σόσα, μια... ντουλάπα με ύψος 1,90, που δεν άφηνε από τα μάτια του τον μικρό και δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει πολύ και να γίνει ενοχλητικός. Και "φουσκωτός" σε αγώνα γυμνασιακού πρωταθλήματος, λοιπόν...

- Στα 15 του χρόνια ο Μπρόνι έχει λογαριασμό στο instagram, στον οποίον έχει ποστάρει όλες κι όλες 16 φορές. Παρ' όλα αυτά τον ακολουθούν ήδη 3,6 εκατομμύρια ακόλουθοι!!!

Θα έχετε, σίγουρα, αντιληφθεί μετά από όλα αυτά ότι ο Μπρόνι Τζέιμς δεν είναι ένας οποιοσδήποτε 15χρονος πιτσιρικάς που αρχίζει να χτίζει την καριέρα του στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ούτε ο πατέρας του ήταν, μόνο που εκείνος κατάφερε να στρέψει τους προβολείς πάνω του ως γυμνασιόπαις χάρη στις ιδιαίτερες μπασκετικές του ικανότητες. Δεν του το χάρισε κανείς. Το έφτιαξε μόνος του. Αντίθετα ο Μπρόνι το βρίσκει έτοιμο. Από τον πατέρα του. Και πρέπει να το διαχειριστεί.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον νεαρό. Άλλωστε η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν κάνει χάρες. Στον πρώτο αγώνα ως παίκτης γυμνασιακής ομάδας είχε πολλά άστοχα σουτ, έκανε αρκετά λάθη, νικήθηκε πολλές φορές από αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία, άρα πιο γρήγορους και πιο δυνατούς, σκόραρε μόλις δύο πόντους και στο τέλος του αγώνα, όταν κρίνονταν τα πάντα, εκείνος παρακολουθούσε από τον πάγκο. Έκανε, δηλαδή, ένα ντεμπούτο απόλυτα φυσιολογικό για έναν 15χρονο πιτσιρικά.

Όμως αυτός είναι ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Θα μπορέσει να το διαχειριστεί;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ