17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα εν όψει Ισραήλ

Την πρώτη γνωριμία της με την «Tel Aviv Arena» είχε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών το πρωί της Τετάρτης (27/06), οπότε πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή της.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται ήδη στο Ισραήλ, εν όψει του πέμπτου αγώνα του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 κόντρα στους Ισραηλινούς, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (28/06, 19.40). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του συνέχισαν την προετοιμασία τους στο Τελ Αβίβ με πρωινή προπόνηση την Τετάρτη (27/06) στην «Tel Aviv Arena», που έχει χωρητικότητα πάνω από 10.000 θεατές και χρησιμοποιεί ως έδρα η Μακάμπι. O Γιάννης Μπουρούσης δεν έδωσε το παρών στην πρωινή προπόνηση, αλλά θα γυμναστεί κανονικά το απόγευμα.

Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών, Γιάννης Ελευθεριάδης, μίλησε για την αγωνιστική ταυτότητα του Ισραήλ και τον τρόπο αντιμετώπισής του. Όπως τόνισε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΟΚ: «Το Ισραήλ είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στον αιφνιδιασμό και το transition παιχνίδι. Οι ψηλοί του μετά τα πικ εν ρολ χτυπάνε στο ποπ άουτ, ενώ συνολικά φημίζονται για τη σκληρή τους άμυνα, στα όρια του φάουλ, κι είναι αυτό ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε. Όλοι οι παίκτες, επίσης, σουτάρουν πολύ το τρίποντο. Γκαρντ σαν τον Μπλατ και τον Μέκελ φημίζονται για το σουτ τους και οι ψηλοί τους όμως δεν διστάζουν και γενικά δεν νομίζω ότι πρέπει ατομικά να εστιάσουμε κάπου. Είναι όλοι... περίπου ίδιοι, με ψηλούς να σουτάρουν από μακριά και κοντούς να τρέχουν πολύ την ομάδα. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να μην αφήσουμε το Ισραήλ να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο και να πάμε σε σετ καταστάσεις, με υπομονή. Να χρησιμοποιήσουμε στόχους στην επίθεση, να βάλουμε την μπάλα μέσα στο καλάθι, είτε με τους κοντούς μας είτε φυσικά και με τους ψηλούς μας, αφού εκεί είναι που έχουν το πρόβλημά τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ