17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τι «λένε» οι αριθμοί για το Μονακό-Λούντβιγκσμπουργκ (pics)

Η Μονακό και η Λούντβιγκσμπουργκ, που συγκροτούν το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού του Φάιναλ Φορ στο ΟΑΚΑ, μπήκαν στο… μικροσκόπιο του Basketball Champions League.

Η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε, με τη «γλώσσα» των αριθμών, την πορεία της γαλλικής και της γερμανικής ομάδας μέχρι το Φάιναλ Φορ το οποίο θα λάβει χώρα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις 4-6 Μαΐου. Μόνο οι Αμάρα Σι, Μπανγκάλι Φοφάνα και Σέρτζι Γκλάντιρ αγωνίστηκαν και πέρυσι στην τελική φάση της διοργάνωσης, την πρώτη στην ιστορία της που διεξήχθη στην Τενερίφη.

Δείτε, παρακάτω, κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία εν όψει του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ (04/05, 18.30)…
Μονακό είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Φάιναλ Φορ. Πέρυσι έχασε στα ημιτελικά από την Μπάνβιτ κι εν τέλει κατέκτησε την τρίτη θέση, νικώντας στο «μικρό» τελικό τη Βενέτσια.
Λούντβιγκσμπουργκ έγινε η πρώτη ομάδα, στην ιστορία της διοργάνωσης, που κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ αν και ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο των προκριματικών.
Μονακό έχει κερδίσει τα 17 από τα τελευταία 19 παιχνίδια της στο BCL. Έχασε στο τελευταίο παιχνίδι της, εντός έδρας από την Μπάνβιτ, αλλά ούτε μία φορά φέτος δεν υπέστη δύο διαδοχικές ήττες.


Λούντβιγκσμπουργκ έχασε στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια της στο Basketball Champions League, αν και σε αμφότερα προηγούταν στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, έχει να επιδείξει μόνο νίκες στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια της.
Μονακό σκοράρει κατά μέσο όρο φέτος 84.7 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Μάλιστα, είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχουν ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς μεγαλύτερο του 50% (συγκεκριμένα 51.2%).
Λούντβιγκσμπουργκ έχει το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς φέτος στη διοργάνωση: μόλις 22.8%.

Μονακό έχει τον καλύτερο μέσο όρο κλεψιμάτων, με 10,7 ανά ματς. Η Λούντβιγκσμπουργκ, από την πλευρά της, έχει τα λιγότερα λάθη (μ.ό. 10,4).
Τζέραλντ Ρόμπινσον σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 53.4%, που είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα φέτος στο BCL.


Ντουέιν Έβανς έχει τις περισσότερες βολές (79) και τα περισσότερα ριμπάουντ (123) ανάμεσα στους φόργουορντ της φετινής διοργάνωσης.


Ντι Τζέι Κούπερ έχει κατά μέσο όρο φέτος 6,5 ασίστ, που είναι ο δεύτερος καλύτερος μέσος όρος. Ο Τόμας Ουόλκαπ έχει συνολικά 81 ασίστ, που είναι οι περισσότερος από κάθε άλλον φόργουορντ φέτος στο Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ