22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τι κάνεις, Μάνι μου;

Ένας Μάνι Χάρις βγαλμένος από το ΝΒΑ πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και την οδήγησε στην άνετη νίκη επί της Ολίμπια Λουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ (91-73), την τρίτη της στο φετινό Champions League. Ο Αμερικανός δικαιολόγησε τον ντόρο που έγινε όταν αποκτήθηκε κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του ως τώρα με τη φανέλα της Ένωσης, αλλά είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Δημήτρη Μαυροειδή, που έκανε σπουδαία δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με την προσφιλή της αμυντική χαλαρότητα, η οποία επέτρεψε στην Ολίμπια μέχρι το 8' να έχει επαφή με το σκορ και να πιστέψει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό. Στα επόμενα τρία λεπτά, ωστόσο, η Ένωση έτρεξε ένα γρήγορο σερί 11-0, ξέφυγε με 29-20 και διατήρησε αυτή τη διαφορά πάνω κάτω σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος του ημιχρόνου (50-39).

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τρεις παίκτες. Ο Μάνι Χάρις, που ήταν έπαιζε με φοβερή ενέργεια και ήταν εκπληκτικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, σκοράροντας, παίρνοντας ριμπάουντ, κλέβοντας μπάλες και δημιουργώντας. Ο Μάικ Γκριν, ο οποίος αθόρυβα σκόραρε 11 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας αρκετούς πόντους και στους αιφνιδιασμούς, που έβγαλε η Ένωση σε αυτό το διάστημα. Και ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος όχι μόνο τα πήγε καλά στο μαρκάρισμα του πιο επικίδυνου παίκτη της Ολίμπια, Τζόρνταν Μόργκαν, αλλά πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, όντας πραγματική κολώνα μέσα στη ρακέτα.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 14 πόντων στο πρώτο 20λεπτο (39-25 στο 15') και σε αυτό τη βοήθησε αρκετά και το παιχνίδι της Ολίμπια, που ήταν σε αρκετές περιπτώσεις βιαστικό και κάπως εξεζητημένο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνι Χάρις συνέχισε το εντυπωσιακό κρεσέντο του οδηγώντας την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 18 πόντων στο 22' (57-39), αλλά δεν μπόρεσε να τη διευρύνει ακόμα περισσότερο, διότι η άμυνα της εμφάνισε και πάλι κενά. Ο Μόργκαν ένιωθε πιο άνετα με αντίπαλο τον Ελόνου και έκανε ζημιά μέσα στη ρακέτα, παίκτες όπως ο Σπαν και ο Χόρβατ έβαλαν ορισμένα μακρινά σουτ, αλλά παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε.

Συντηρούσε την υπέρ της διαφορά σε διψήφια τιμή και όταν στην τελευταία περίοδο επέστρεψε στην πεντάδα ο Μαυροειδής, ο Χάρις βρήκε ξανά έναν ικανό συμπαραστάτη στη επίθεση. Η διαφορά ανέβηκε λίγο και πάλι και το παιχνίδι κύλησε ήρεμα και ωραία ως το τέλος, με την ΑΕΚ να φτάνει εύκολα στη νίκη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να κρατά επίσης την καλή εμφάνιση του Έντιν Άτιτς. Ο Βόσνιος, που παίζει μόνο στο Champions League, έβγαλε ενέργεια, βοήθησε αρκετά και έδειξε ότι αξίζει κι άλλες ευκαιρίες.

Ο SHOWMAN: Ο Μάνι Χάρις έκανε τα πάντα. Έβαλε 26 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε και 3 κλεψίματα! Όχι, δεν του ζήτησαν να καθαρίσει και τα αποδυτήρια φεύγοντας... Έβγαλε πολλή ενέργεια και έκανε τη ζωή όλων των συμπαικτών του πιο εύκολη, καθώς μάλιστα ήταν αυτός που στο τέλος της πρώτης περιόδου έδωσε το έναυσμα για το σερί με το οποίο η ΑΕΚ ξέφυγε, οριστικά όπως φάνηκε.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 18. επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ δείχνουν πόσο μεγάλη διάθεση είχαν οι παίκτες της και οι 21 ασίστ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της δημιουργίας. Με τέτοιους αριθμούς ήταν αδύνατο να κινδυνέψει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ