21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τι Γκόραν, τι Ζόραν! (vids)

Ο Ζόραν Ντράγκιτς έκανε την Ευρώπη να μιλάει γι' αυτόν και το Basketa.gr παρουσιάζει την ιστορία του ανθρώπου που ζει μόνιμα στη σκιά του αδερφού του.

Κακός παίκτης δεν είναι, όμως δεν πρόκειται και για έναν μπασκετμπολίστα ο οποίος θα κάνει τη διαφορά. Και γι' αυτόν τον λόγο έχει καταφέρει στα 28 του χρόνια να βρίσκει καλά συμβόλαια και να έχει αλλάξει έντεκα ομάδες στην έως τώρα καριέρα του!

Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έπαιξε για 27 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να σκοράρει 24 πόντους με 7/7 βολές, 4/4 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Παράλληλα μάζεψε τρία ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 34 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης και να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για την 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Έτσι άρχισαν όλα

Βλέποντας τον μεγάλο του αδερφό Γκόραν Ντράγκιτς να παίζει μανιωδώς μπάσκετ, ο μικρός Ζόραν ερωτεύτηκε «κεραυνοβόλα» την πορτοκαλί μπάλα. Ξεκίνησε να παίζει στην Ιλιρίγια όπως και ο Γκόραν, μία μικρή ομάδα της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα. Ακολούθησε η Γιάντσε για μία σεζόν πριν παίξει από τα 17 του μέχρι τα 21 στην Γκέοπλιν Σλόβαν. Η Κρκα Νόβο Μέστο τον ανακάλυψε και τον πήρε στο ρόστερ της κι έτσι ξεκίνησε το πράγμα να... σοβαρεύει. 

Η Μάλαγα και το απρόσμενο ταξίδι στις ΗΠΑ

Έπειτα από δύο χρόνια στην Κρκα η Μάλαγα πίστεψε ότι άξιζε το ρίσκο να επενδύσει στο ταλέντο του. Το καλοκαίρι του 2012 ο Ζόραν Ντράγκιτς δοκίμασε τις δυνάμεις του στα 23 του χρόνια στο Summer League του ΝΒΑ, με τα χρώματα των Χιούστον Ρόκετς κι ενώ έναν χρόνο νωρίτερα δεν είχε επιλεγεί από καμία ομάδα στο ντραφτ. Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μάλαγα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο με 4,9 πόντους κατά μέσο όρο. Όμως την επόμενη σεζόν εκτόξευσε τα νούμερά του και τράβηξε τα βλέμματα κι άλλων ομάδων. Τελικά αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ανδαλουσιανούς για δύο ακόμα χρονιές. Αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς τον Σεπτέμβρη του 2014 συμφώνησε με τους Φοίνιξ Σανς -όπου συμπτωματικά έπαιζε και ο Γκόραν- κι έλυσε τη συνεργασία του με τον ισπανικό σύλλογο, για να ζήσει το όνειρο του ΝΒΑ.

Γράφοντας ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

Ήταν σχεδόν ολοφάνερο ότι ο Ζόραν Ντράγκιτς δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην κορυφαία λίγκα του κόσμου. Παρ' όλα αυτά, τη μία σεζόν που έπαιξε στις ΗΠΑ πρόλαβε να γράψει ιστορία, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις σε 16 παιχνίδια συνολικά με τα χρώματα των Σανς και των Μαϊάμι Χιτ. Στις 2/1/2015, στη νίκη της ομάδας της Αριζόνα επί των Σίξερς με 112-96 η πεντάδα των «ήλιων» στο τελευταίο δωδεκάλεπτο πέρασε στην ιστορία! Κι αυτό διότι αγωνίστηκαν ταυτόχρονα τέσσερα αδέρφια. Ο Γκόραν και ο Ζόραν Ντράγκιτς αλλά και οι Μαρκίφ και Μάρκους Μόρις. Κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί στο παρελθόν και ούτε συνέβη ξανά μέχρι σήμερα. Η ανταλλαγή που έφερε τον Γκόραν στη Φλόριντα ανάγκασε και τον ίδιο να μετακομίσει στους Χιτ, με τους οποίους σημείωσε ρεκόρ πόντων σημειώνοντας 22 πόντους στις 15/4/2015, απέναντι στον αγαπημένο του αντίπαλο. Στους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Η επιστροφή στην Ευρώπη και η Εφές

Αφού τα δικαιώματά του πέρασαν εκείνο το καλοκαίρι στους Μπόστον Σέλτικς, στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Χίμκι βιάστηκε και τον απέκτησε με διετές συμβόλαιο, αλλά το 2016 τον άφησε ελεύθερο, έχοντας απογοητευτεί από την προσφορά του Σλοβένου που δεν φάνηκε να επιστρέφει βελτιωμένος στη Γηραιά Ήπειρο. Η Αρμάνι Μιλάνο τον έκανε δικό της αμέσως, όμως κι από εκεί έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Νοέμβρη, για να συνεχίσει στην Εφές. Στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι μπορεί να βρει την Ιθάκη του... Μάλιστα μετά τη μεγάλη εμφάνιση επί του Ερυθρού Αστέρα γνώρισε την αποθέωση και από τον μικρό γιο του! Το σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος δίνει ακόμα τη δική του μάχη για να βγάλει την ταμπέλα και να μην τον θυμούνται όλοι ως τον αδερφό του Γκόραν, αλλά ως τον Ζόραν. Σίγουρα πάντως με την εμφάνιση απέναντι στους Σέρβους θύμισε κάτι από τον ΝΒΑερ συγγενή του.

Δείτε το βίντεο:

 

When you know Dad had a big night.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) στις

Δείτε βίντεο με τον Ντράγκιτς εν δράση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ