21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

“Τιτιβίζεις” τα βράδια; Τα σπας το πρωί!

Εσύ που παίζεις μπάσκετ και συνηθίζεις να ξενυχτάς τα βράδια "τιτιβίζοντας" στο twitter, πρόσεξε, γιατί την άλλη μέρα στον αγώνα δεν θα είσαι αυτός που πρέπει. Και δεν είναι λόγια του αέρα αυτά. Προκύπτουν με στοιχεία από μια έρευνα που έγινε σχετικά στις ΗΠΑ.

Την έρευνα διεξήγαγε η ερευνήτρια ύπνου Λορίν Χέιλ για λογαριασμό του πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκ. Μελέτησε τους εξακριβωμένους λογαριασμούς 112 παικτών του ΝΒΑ και συγκέντρωσε τα tweets που αυτοί έκαναν στο διάστημα από το 2009 ως το 2016 τις ώρες μεταξύ 11 το βράδυ μέχρι 7 το πρωί. Τις ώρες δηλαδή που κανονικά ένας άνθρωπος και πολύ περισσότερο ένας αθλητής πρέπει να κοιμάται. Εστίασε μάλιστα στα βράδια πριν από αγώνες.

Συνολικά μελέτησε 30.000 νυχτερινά tweets και τι συμπέρασμα έβγαλε; Ότι οι παίκτες που έμεναν ξύπνιοι ως αργά "τιτιβίζοντας" στο twitter, την άλλη μέρα στον αγώνα είχαν μειωμένη απόδοση σε σχέση με τη συνήθη γι' αυτούς. Πιο συγκεκριμένα σούταραν 1 πόντο λιγότερο σε σχέση με το μέσο όρο τους, ενώ το ποσοστό ευστοχίας τους έπεφτε κατά 1,7% σε σχέση με το μέσο ποσοστό τους! Ειδικότερα, μάλιστα, για παίκτες που έμπαιναν σπάνια στο twitter, αν τύχαινε και έκαναν κάποιο μεταμεσονύχτιο tweet, την άλλη μέρα το ποσοστό ευστοχίας τους έπεφτε κατά 4%!

"Τα ευρήματά μας είναι σχετικά όχι μόνο με τον αθλητισμό", δήλωσε στη New York Post η Λορίν Χέιλ, η οποία θα παρουσιάσει την έρευνα σε ένα συνέδριο για τον ύπνο, που διοργανώνεται στη Βοστόνη. "Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν κάτι που έχει ευρύτερη εφαρμογή. Για να έχεις την καλύτερη απόδοση σε ό,τι κάνεις, πρέπει το προηγούμενο βράδυ να έχεις κοιμηθεί καλά". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ