16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τιμημένα (κυριολεκτικά) γηρατειά! (vids)

Η ΑCB -και το ισπανικό μπάσκετ γενικότερα εδώ που τα λέμε- έχει μάθει να τιμά τους δικούς της ανθρώπους. Έτσι στη χθεσινή πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση του πρωταθλήματος, ήταν λογικό να έχει μια ξεχωριστή θέση για τρεις παίκτες που κλείνουν 20ετία στο πρωτάθλημα: Τον Φελίπε Ρέγερς της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα και τον Άλεξ Μούμπρου της Μπιλμπάο.

Οι τρεις τους τιμήθηκαν από την ACB για την παρουσία τους και τον επαγγελματισμό τους όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι για την ιστορία να πούμε πως o Ναβάρο είναι στα 37 του (γεν. 13/6/1980) και έχει γεννηθεί στην Βαρκελώνη. Την πόλη και την ομάδα της, την Μπαρτσελόνα, στην οποία πέρασε όλη του τη ζωή, με εξαίρεση μια χρονιά (2007-08) που έκανε το ταξίδι στο ΝΒΑ για τους Μέμφις Γκρίζλις. Γρήγορα όμως ξανάβαλε τα... μπλαουγκράνα, όπως έκανε από το 1997 ως σήμερα.

Ο Ρέγες είναι κατά κάτι μεγαλύτερος του Ναβάρο, καθώς είδε το πρώτο φως στις 16 Μαρτίου 1980 στην Κόρδοβα. Αυτός πάλι μπορεί να μην άφησε με τη σειρά του ποτέ τη Μαδρίτη από το 1998 που αγωνίζεται επαγγελματικά ως σήμερα, μετακόμισε όμως από την Εστουδιάντες στη Ρεάλ το 2004 σε μια κίνηση που τότε είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Μόλις σήμερα ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ισπανίας. Στα 37 του να ξαναπούμε...

Ο Μουμπρού συνδέει κατά κάποιο τρόπο τους δύο προηγούμενους, αφού έχει παίξει τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην Χοβεντούτ Μπανταλόνα. Γεννήθηκε στην Καταλονία στις 21 Ιουνίου 1979 και από το 2009 αγωνίζεται στην Μπιλμπάο.

Αξίζει να δείτε και δύο βίντεο από την παρουσίαση της σεζόν 2017-18 ένα που δείχνει τι έγινε μπροστά από τις κάμερες και ένα πίσω από αυτές...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ