19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τιμή-ρεκόρ για φανέλα του Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την επιτυχημένη προβολή του ντοκιμαντέρ «The Last Dance» κι όσοι έχουν αντικείμενά του στην κατοχή τους σπεύδουν να τα πουλήσουν.

Μετά τη φανέλα του με την Εθνική ΗΠΑ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, στη Βαρκελώνη, που έπιασε την τιμή των 216.000 δολαρίων, ακόμα μία εμφάνισή του και μάλιστα φορεμένη από τον ίδιο βγήκε στο… σφυρί και πωλήθηκε προς 288.000 δολάρια. Πρόκειται για φανέλα και σορτσάκι που φορούσε ο «Air» κατά τη διάρκεια της σεζόν 1996-1997, με τους Σικάγο Μπουλς.

Όπως τονίζεται από το «Goldin Auctions», το οποίο διεξήγαγε τη δημοπρασία, πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει διατεθεί για αγορά εμφάνισης του θρυλικού γκαρντ, φορεμένης από τον ίδιο. Θυμίζουμε πως πρόσφατα παπούτσια που κατασκευάστηκαν για τον ΜJ, υπογεγραμμένα, δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Sotheby’s για 560.500 δολάρια, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 150.000 δολάρια. Τα «Air Jordan 1s» ήταν σε συλλογή ιδιώτη, ο οποίος αποφάσισε να τα αποχωριστεί για να προσθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του περισσότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ