21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τιμήθηκε στο Ζάγκρεμπ ο Ιτούδης (pics)

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στη γιορτή για τα 75 χρόνια της Sportske Novosti, αθλητικής εφημερίδας της Κροατίας. Ο Έλληνας κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε ξανά στο Ζάγκρεμπ εκεί όπου φοίτησε και έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής στο μπάσκετ.

Ο Ιτούδης τιμήθηκε, αλλά και ήταν από τους ομιλητές μπροστά "σε ένα απαιτητικό κοινό" όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν πολιτικοί, επιχειρηματίες, προπονητές εθνικές ομάδων και συλλόγων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως οι αποτυχίες σφυρηλατούν χαρακτήρες και στάθηκε στην περσινή σεζόν: "Πέρυσι ηττηθήκαμε από την Μπουντούτσνοστ, τη Μακάμπι, την Μπασκόνια. Συζητήσαμε με την ομάδα και προχωρήσαμε μπροστά".

Ο Ιτούδης επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο του οποίου την πόρτα πέρασε τον Σεπτέμβριο του 1989 και έζησε έντονα συγκινησιακές στιγμές όπως παραδέχθηκε καθώς βρέθηκε και πάλι σε πολύ γνώριμα σημεία, στο γήπεδο, στις αίθουσες, ενώ είδε και πολλούς παλιούς γνώριμους, καθηγητές και συναδέλφους: "Με ενημέρωσαν επίσης πως το Νοέμβριο σκοπεύουν να με κάνουν επίτιμο καθηγητή και προπονητή του Πανεπιστημίου. Δυστυχώς, εξαιτίας της δουλειάς που θα έχουμε με την ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορώ να είμαι εκεί. Ανακοίνωσα όμως πως ως επιβράβευση στον καλύτερο φοιτητή κάθε χρονιάς ένα μάθημα ειδικότητας στο μπάσκετ. Ο φοιτητής αυτός για φέτος, ο οποίος αυτή τη στιγμή δυστυχώς έχει έναν τραυματισμό στο γόνατο, θα επισκεφθεί τη Μόσχα με δικά μου έξοδα και θα βρεθεί στις προπονήσεις μας".

Και το πρόβλημα

Ο Δημήτρης Ιτούδης και η ομάδα του εξακολουθούν πάντως να αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Η ΤΣΣΚΑ είχε ζητήσει από την Ευρωλίγκα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να μην παίξουν ως γηπεδούχοι, καθώς το Μegasport, αλλά και το παλιό κλειστό γυμναστήριο της ομάδας είναι δεσμευμένα για άλλες εκδηλώσεις. Οι αγώνες στους οποίους δημιουργείται πρόβλημα είναι αυτοί με τον Παναθηναϊκό (26/12) και την Αρμάνι Μιλάνο (3/1). Ακόμη λύση δεν έχει βρεθεί με τη διοίκηση να έχει φτάσει να σκέφτεται να παίξει και εκτός Ρωσίας. Έτσι δύο παιχνίδια συνεχόμενα εντός έδρας στο πρόγραμμα της ομάδας, κάτι που αναζητούν όσοι μετέχουν στην Ευρωλίγκα, γίνοντας πρόβλημα και ταλαιπωρία για την ΤΣΣΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ