27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τιμά τον «μυθικό» Νοτσιόνι η Αργεντινή (vid)

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Παραγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την «Αλμπισελέστε» να αποσύρει για πάντα το «13» του Αντρές Νοτσιόνι.

Ένας αληθινός «πολεμιστής» αναμένεται να γνωρίσει τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να γνωρίσει αθλητής στην καριέρα του, από την ίδια του την πατρίδα, κατά τη διάρκεια των δεύτερων «παραθύρων» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Ο λόγος γίνεται για τον Αντρές Νοτσιόνι, στο πρόσωπο του οποίου αναμένεται η Αργεντινή να δείξει την ευγνωμοσύνη της, για όσα πρόσφερε η σπουδαία γενιά της δεκαετίας του 2000, με χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, χάλκινο σε εκείνους του Πεκίνου και ασημένιο στο Μουντομπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του αγώνα της Δευτέρας (26/2) με την Παραγουάη στην Ολαβάρια, η «Αλμπισελέστε» θα αποσύρει την φανέλα. Ο εμβληματικός φόργουορντ, που κράτησε ψηλά τη σημαία και στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, με κορυφαία του στιγμή την κατάκτηση της Ευρωλίγκα το 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη «Βασίλισσα» πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες του παραστάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα, στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, είχε σημειώσει τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Όλες αυτές είναι μόνο μερικές, από τις υπέροχες στιγμές που έχει ζήσει ο αποσυρθείς 38χρονος «άσσος» και η ίδια του η πατρίδα αναμένεται να του προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή, σε μία τελετή «αθανασίας» όπου η συγκίνηση δεν πρόκειται να λείψει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ