17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τιλί: «Πολύ καυτή η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ»

Από το «καυτό» ΟΑΚΑ καλείται να περάσει την Πέμπτη (18/10, 21.00) η Γκραν Κανάρια, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μετά την πρώτη νίκη τους στην ιστορία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην «Gran Canaria Arena», οι νησιώτες δοκιμάζονται στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά και γνωρίζοντας τη δυσκολία της αποστολής τους, όπως επισήμανε ο Κιμ Τιλί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γάλλος φόργουορντ/σέντερ: «Πρέπει να ξεκουραστούμε, γιατί έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Το ΟΑΚΑ θα έχει πολύ καυτή ατμόσφαιρα, αλλά εμείς θα πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας και μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει, πάντως, να βελτιώσουμε αρκετές πτυχές του παιχνιδιού μας, όπως τον έλεγχο των λαθών, να παίζουμε πιο επιθετικά στην άμυνα και να αμυνόμαστε καλύτερα σαν σύνολο. Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια».

O προπονητής της Γκραν Κανάρια, Σάλβα Μαλδονάδο, από την πλευρά του ανέφερε: «Πάμε σε μια έδρα που ξέρουμε πως είναι δύσκολο να κερδίσεις. Θα χρειαστεί να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας και να έχουμε πολλή ενέργεια, όπως και άλλες πτυχές στο παιχνίδι μας, για να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε πρωτάρηδες στην Ευρωλίγκα και σε τέτοιες έδρες, αλλά έχουμε ένα πιο βαθύ ρόστερ φέτος και ίσως οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν λιγότερο απέναντι στην Μπαρτσελόνα να αγωνιστούν τώρα λίγο παραπάνω. Ελπίζουμε να παίξουμε καλά, είμαστε αισιόδοξοι και θα δείξει εάν θα εμφανιστούμε κουρασμένοι ή όχι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ