26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Τιλί: «Από τους καλύτερους ο Πρίντεζης, να φτάσουμε μακριά στην Ευρωλίγκα» (vid)

Ο Κιμ Τιλί βρέθηκε στο ΣΕΦ για πρώτη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού και μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την συνύπαρξη με τον Γιώργο Πρίντεζη ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος φόργουορντ:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έφτασα το πρωί και επισκέφτηκα τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο. Όλα αυτά ήδη έφεραν συναισθήματα σε μένα, γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη, αν όχι το μεγαλύτερο με μεγάλη ιστορία και είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ».

Για τον ήταν εύκολη απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό: «Από τη στιγμή που έλαβα την πρόταση, ως τη στιγμή που την αποδέχτηκα πέρασαν δύο μέρες. Ενθουσιάστηκα με την πρόταση και η απόφαση πάρθηκε πολύ γρήγορα».

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Βασίλη Σπανούλη: «Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και στη συνέχεια με τον Βασίλη Σπανούλη. Μιλήσαμε για πολλή ώρα και με έπεισαν στην ομάδα. Μετά απ' αυτά πήρα την απόφασή μου, μίλησα με τον ατζέντη μου και του είπα εκεί θέλω να πάω».

Για τη συνύπαρξη με τον Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια. Είναι πολύ έμπειρος και είμαι ενθουσιασμένος που θα μάθω από αυτόν και θα παίζω μαζί του».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Δέχθηκα πολλά μηνύματα από τους οπαδούς, που με καλωσόρισαν. Μου δίνει κίνητρο να δουλέψω σκληρότερα και να δώσω το καλύτερο».

Για τους στόχους του: «Πρέπει να φτάσουμε όσο πιο μακριά στην Ευρωλίγκα, να περάσουμε στο Final Four και να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού κάθε χρόνο και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να τον πετύχει».

Για το αν η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του: «Ναι φυσικά. Κάθε φορά που υπογράφω ένα καινούργιο συμβόλαιο, προσπαθώ να πηγαίνω σε μια καλύτερη ομάδα. Αυτό συμβαίνει στην καριέρα μου. Είναι μια ακόμη πρόκληση για μένα να παίξω στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και είναι έξτρα κίνητρο για βελτίωση».

Για το Ευρωμπάσκετ και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα παίξει με την Γαλλία: «Θα παίξω απέναντι σε αρκετούς συμπαίκτες μου. Θα έχει πλάκα και ενδιαφέρον. Ξεκινάω προετοιμασία με την Εθνική Γαλλίας στο τέλος του μήνα. Θα είναι συναρπαστικό καλοκαίρι».

Οι δηλώσεις του Τιλί και σε βίντεο:

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ