20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τη δουλειά της η Χίμκι

Χίμκι και Μπασκόνια αναμετρήθηκαν στη Μόσχα για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague και οι Ρώσοι πήραν τη νίκη με  79-76, με μεγαλύτερη ευκολία από όσο μαρτυρά το τελικό σκόρ.

Η Χίμκι μπήκε δαιμονισμένη επιθετικά στο ματς, προηγούμενη ακόμη και με 19-5, με πιο καυτό από όλους, τον Γιάνις Τίμα, που έκλεισε το δεκάλεπτο με 12 πόντους. Σταδιακά μπήκε στο κόλπο και η Μπασκόνια, βάζοντας την μπάλα στο καλάθι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πάσες του Αλεξέι Σβέντ ήταν "μέλι" για τους συμπαίκτες του και ιδίως για τον Έβανς, ενώ και σε ευρύτερο πλαίσιο, η ομάδα του Κουρτινάιτις, λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Από την πλευρά της η Μπασκόνια του Περάσοβιτς, έδειχνε να βρίσκεται ένα σκαλί κάτω σε ποιότητα, κατάφερε ωστόσο να παραμείνει ανέλπιστα κοντά στο σκορ πριν την ανάπαυλα, μαζεύοντας τα αμυντικά ριμπάουντ. 

Στο δεύτερο μέρος, ο αγώνας απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με περισσότερες επαφές και μάχες κάτω από τα καλάθια. Eντούτοις, η Χίμκι δεν έφυγε ποτέ από τη θέση του οδηγού στο σκορ, γεγονός που της διασφάλιζε και το ψυχολογικό αβαντάζ. 

Έτσι, οι Βάσκοι δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να πάρουν το διπλό, όπως έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις. 

ΤΟ ΡΕΚΟΡ: Ο Αλεξέι Σβέντ με το τρίποντο που πέτυχε στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, έφτασε τα 35 συνεχόμενα παιχνίδια που ευστοχεί έστω μία φορά έξω από τη γραμμή των 6,75. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ζάιτσεφ χάλασε το απόλυτο ποσοστό ευστοχίας της Χίμκι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, που μέτρησε τελικά 20/21 βολές. 

Τα Δεκάλεπτα: 27-17, 43-39, 62-55, 79-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ