13 C
Athens
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

Τη δημιουργία της αθλητικής πλατφόρμας Sport.testing πρότεινε ο Άγγελος Παπανικολάου

Τη δημιουργία της αθλητικής πλατφόρμας Sport.testing, η οποία θα προετοιμάσει με απόλυτη ασφάλεια την ομαλή μετάβαση των αθλητών στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση στους αγώνες, προτείνει στους αρμόδιους φορείς ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου.

Δεδομένου ότι τα πρωταθλήματα όλων των Αθλημάτων έχουν τεθεί σε αδράνεια λόγω της πανδημίας, ο Άγγελος Παπανικολάου καταθέτει μια πρόταση προκειμένου να επαναλειτουργήσουν σταδιακά και κάτω από απόλυτη ασφάλεια οι αθλητικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, θα συμβάλει τα μέγιστα για την οικονομική ελάφρυνση των αθλητικών σωματείων: «Θεωρώ ότι η δημιουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing» δύναται να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια αφενός, της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών/Ενώσεων και αφετέρου, των συλλόγων, αθλητών, προπονητών και των υπολοίπων εμπλεκόμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος Παπανικολάου και συνεχίζει:

«Μέσα από την αθλητική πλατφόρμα οι αθλητές και προπονητές θα κληθούν να υποβληθούν δίχως οικονομική επιβάρυνση στο απαραίτητο τεστ Covid 19. Αμέσως μετά θα παραλαμβάνουν το αποδεικτικό έγγραφο και θα το επισυνάπτουν τάχιστα, μέσω μιας φωτογραφίας από το κινητό τους, στην πλατφόρμα όπου θα περιλαμβάνεται το κάθε αθλητικό σωματείο. Από τη στιγμή την οποία το τεστ είναι αρνητικό, τότε οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προπονήσεις και βεβαίως στους αγώνες, καταθέτοντας και το απαραίτητο έγγραφο μέσω της πλατφόρμας. Είμαι πεπεισμένος ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι το σύνολο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα διαγράφονται οριστικά από την προσωρινή βάση δεδομένων αμέσως μετά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, οι αθλητικοί χώροι θα ανοίξουν σταδιακά και οι αθλητές θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Ακολουθώντας πιστά την υγιεινή και την ασφάλεια αλλά και διατηρώντας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον».

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες παράγοντες συλλόγων, προπονητές και αθλητές τη σημαντική διαδικτυακή Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε χθες το βράδυ από τον Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης Σπάρτης, με τίτλο: «Covid 19 και Καλαθοσφαίριση: Επανεκκίνηση της Αθλητικής Δραστηριότητας».

Υπάρχει η σκέψη η εν λόγω ημερίδα να διεξαχθεί και σε άλλες ενώσεις της χώρας και να προστίθενται συνεχώς νέα θέματα για την καλύτερη και πιο σφαιρική ενημέρωση. Την πρωτοβουλία της ενδιαφέρουσας αυτής συζήτησης έλαβε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υποψήφιο μέλος στις εκλογές, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ενώ ομιλητές ήταν ο Άγγελος Παπανικολάου, υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΕΟΚ, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ιατρός χειρουργός ορθοπεδικός, μέλος του ιατρικού επιτελείου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Κώστας Μίσσας, τεχνικός σύμβουλος ΕΟΚ και υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής και σύμβουλος προγράμματος σπουδών στην καλαθοσφαίριση (CITY UNITY COLLEGE).

Στη διαδικτυακή ημερίδα συμμετείχε και ο πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής, Νίκος Μπουντούρης. Τόσο ο Άγγελος Παπανικολάου όσο και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος πρόσθεσαν τις επιστημονικές γνώσεις και τις εμπειρίες τους αναφορικά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστροφή των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει με ομαλότητα αλλά κυρίως, με ασφάλεια.

Ο Άγγελος Παπανικολάου, δε, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της καρδιολογικής εξετάσεως από πλευράς των παιδιών πριν πατήσουν στο παρκέ. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος επισήμανε ότι η επιχορήγηση των σωματείων από την ΓΓΑ ήταν προς την θετική κατεύθυνση, εν τούτοις, η κίνηση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μεμονωμένη αλλά να υπάγεται σε ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης, που θα περιλαμβάνει το οικονομικό, το υλικοτεχνικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Κώστας Μίσσας, επίσης επικεντρώθηκε σε ψυχολογικά και προπονητικά ζητήματα εν μέσω πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον, οι γονείς πρέπει να συμβάλλουν στην διατήρηση της κοινωνικότητας του παιδιού. Ο πρώτος τρόπος είναι με τη βοήθεια παιχνιδιών εντός σπιτιού, καθώς και την ελαχιστοποίηση του διαδικτύου. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις, εντός ή εκτός σπιτιού, θα βοηθήσουν τους αθλητές να παραμείνουν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος, τέλος, εστίασε την προσοχή του στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι προπονητές, αμέσως μετά την έναρξη των προπονήσεων. Διότι, αφενός κάποια παιδιά θα έχουν επηρεαστεί από την καραντίνα σε επίπεδο σωματοδομής ή και ψυχολογίας και αφετέρου, κάποια άλλα θα έχουν κίνητρα (μόρια, εξετάσεις κ.α.) με συνέπεια να θέλουν άμεσα να «κερδίσουν το χαμένο έδαφος». Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ