22.7 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Της αμύνης τα παιδιά

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι, με τους παίκτες του Όντεντ Κάτας να δέχονται μάλιστα 63 πόντους, ήτοι τους λιγότερους στην φετινή Ευρωλίγκα.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν, ότι από την άμυνα ξεκινούν τα πάντα. Το σύγχρονο μπάσκετ δε συμφωνεί με κάτι τέτοιο, αλλά εξυπακούεται πως και αυτή παίζει το δικό της ρόλο σε μια ισορροπημένη, στις δύο πλευρές του παρκέ, παρουσία μιας ομάδας.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Παναθηναϊκό, που επικράτησε της Μακάμπι με 81-63, σε ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο του φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αν εξαιρέσει κανείς ένα κακό διάστημα πέντε λεπτών στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας μάλιστα την κορυφαία φετινή τους αμυντική επίδοση.

Συγκεκριμένα, δέχθηκαν μόλις 63 πόντους, με τη Μακάμπι να έχει 12/15 βολές (80%), 12/36 δίποντα (33.3%) και 9/27 τρίποντα (33.3%). Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι οι παίκτες του Όντεντ Κάτας είδαν τον αντίπαλο να σκοράρει σε δύο δεκάλεπτα κάτω από 10 πόντους, δηλαδή εννέα στο πρώτο και οκτώ στο τελευταίο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ