20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Της έραψε…κοστούμι με υπογραφή Τσιντσιαρίνι

Με καθοριστικό στα κρίσιμα τελευταία λεπτά τον Αντρέα Τσιντσιαρίνι και εξαιρετικούς τους Χίκμαν και Μακλίν η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μεγάλη νίκη γοήτρου (88-84 ) στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις χαλώντας το πάρτι που είχαν ετοιμάσει οι Λιθουανοί στο τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα.

Η Ζαλγκίρις μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" νωρίς το παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα 7-0,  11-2 και 15-7 (5') με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας να έχει ήδη πετύχει 6π. (με 3/4 διπ.). Τη σκυτάλη πήρε ο Κέβιν Πάνγκος για τους γηπεδούχους ανεβάζοντας το σκορ στο 18-9 (8') για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 27-18 για τους Λιθουανούς που είχαν πρώτο σκόρερ τον Πάνγκος με 8π.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίζουν άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Νταβίντε Πάσκολο να αναλαμβάνει το επιθετικό κομμάτι, έφεραν τα πάνω κάτω. Με 2/2 τρίποντα του Πάσκολο πέρασαν μπροστά με 35-34 (17')  με συνολικό σερί 17-7 έχοντας εξουδετερώσει τόσο τον Γιαφτόκας όσο και τον Πάνγκο που δεν ξανασκόραραν μέχρι το ημίχρονο (41-39 για τη Ζαλγκίρις).

Με τον Κέβιν Πάνγκος να παίρνει τη σκυτάλη στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (πέτυχε 2/2 τρίποντα φτάνοντας τα 4/5 τρ.) η Ζαλγκίρις ξέφυγε και πάλι με +6 (53-47) αλλά για τους Ιταλούς είχε ζεσταθεί για τα καλά ο Τζαμέλ Μακλίν που με 11π. (4/4 δίποντα σε εκείνο το σημείο) επέτρεψε στην Αρμάνι να ισοφαρίσει (53-53 στο 26') και λίγο αργότερα να περάσει και μπροστά με τον Χίκμαν (56-58 στο 28'). Το τρίποντο του Μιλάκνις έκανε το 59-58 με τους Λιθουανούς να απαντάνε άμεσα και το δεκάλεπτο να κλείνει ισόπαλο (63-63) με το ντέρμπι πλέον να έχει ανάψει λίγο πριν το κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί όπου οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα έμειναν μέσα στο παιχνίδι κυρίως με Μακλίν, Πάσκολο και Χίκμαν, αλλά την κρίσιμη στιγμή ανάλαβε δράση ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι.  Αρχικά ισοφάρισε τον αγώνα με δίποντο (74-74 στο 35'), στη συνέχεια με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (77-78 στο 38'), αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν έχοντας 0/6 τρίποντα δεν δίστασε να πάρει ένα ακόμα σουτ, να πετύχει το μοναδικό του τρίποντο στον αγώνα και να δώσει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην Αρμάνι (81-77 στα 55'') η οποία δεν ξαναέχασε το προβάδισμα χαλώντας το εντός έδρας φινάλε της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι την κατάλληλη στιγμή πήρε το...όπλο του και έκρινε τον αγώνα, όχι μόνο με τους πόντους του αλλά με τη γενικότερη παρουσία του, αφού εκτός από τους 17 πόντους (πρώτος σκόρερ της ομάδας του μαζί με τον Μακλίν) μάζεψε και 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε και 2 κλεψίματα, με μόλις 1 λάθος. Δεν δίστασε δε να πάρει το πιο κρίσιμο τρίποντο στο τέλος έχοντας εκείνη τη στιγμή 0/6 τρίποντα !

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:  Τα μόλις 7 λάθη των Ιταλών έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε ένα παιχνίδι που υστερούσαν σχεδόν σε όλους τους τομείς από την Ζαλγκίρις, έχοντας μόνο καλύτερο ποσοστό στις βολές (80% με 24/30 έναντι 66.7% των γηπεδούχων με 12/18). Επίσης την κρίσιμη στιγμή η ομάδα του Ρέπεσα πήρε σκορ και από τον Τσιντσιαρίνι, αλλά και από τον Μάτσβαν και τον Αμπάς, πέρα από τις σταθερές αξίες των Χίκμαν, Μακλίν και Πάσκολο. 

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ