21.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Της… έκλεισε το σπίτι η «Μπάρτσα»! (vids)

Έναν ονειρεμένο τίτλο πανηγύρισε στη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα, που νίκησε με 94-93 στην παράταση τη Ρεάλ και υπερασπίστηκε τα «σκήπτρα» της στο Copa Del Rey, σε ένα ματς με τραγικά λάθη, για τα οποία δικαίως διαμαρτύρονται και οι δύο πλευρές.

Το νέο... clasico του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας, επιβεβαίωσε κάθε μεγάλη προσδοκία για σπουδαίο παιχνίδι, με την Μπαρτσελόνα να... κλείνει το σπίτι της Ρεάλ, με το 94-93 στην παράταση, σε ένα ματς όπου, βέβαια, υπάρχουν αρκετά διαιτητικά λάθη στο έξτρα πεντάλεπτο, που βρήκε τους Καταλανούς να υπερασπίζονται τον τίτλο, που είχαν κατακτήσει και πέρυσι έναντι της «Βασίλισσας».

Μετά το 35-35 του ημιχρόνου, οι Μαδριλένοι πήραν ώθηση από το κοινό τους και, στο τέλος 30 λεπτών, είχαν υπέρ τους μια διαφορά 14 πόντων, προηγούμενοι με 60-46. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, όμως, επανήλθαν και κατάφεραν, μάλιστα, να έχουν το προβάδισμα στα τελευταία δευτερόλεπτα, με 77-77, για να έρθει ο Γιουλ με ένα σπουδαίο σουτ να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, η Ρεάλ σκόραρε με τον Κάρολ, αφού πρώτα οι διαιτητές είχαν αρνηθεί ξεκάθαρο φάουλ του Ράντολφ στον Σίνγκλετον και στη συνέχεια, το καλάθι του Τόμιτς μέτρησε εσφαλμένα για το τελικό σκορ, αφού ο Ράντολφ είχε σταματήσει κανονικά την προσπάθεια του Κροάτη.

Το φινάλε, πάντως, βρήκε την «Μπάρτσα» να πανηγυρίζει, με τον Τομά Ερτέλ να αναδεικνύεται σε MVP του τελικού, με 22 πόντους που έφερε το σύστημα αξιολόγησης στον ίδιο, έχοντας 22 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές, τρία ριμπάουντ και έξι ασίστ. Οι 19 πόντοι, με τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ του Φακούντο Καμπάτσο, δεν έφταναν στη Ρεάλ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ