19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Τρίτη η καθοριστική τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων!

Η ώρα των επιστημόνων έφτασε, σε σχέση με τον αθλητισμό και  η αυριανή (28/4) τηλεδιάσκεψη που συγκαλεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αντικείμενο συζήτησης τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι η πλέον καθοριστική για το μέλλον κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Ανεξάρτητα από την τροπολογία που έχει ήδη κατατεθεί και δίνει το ελεύθερο στις λίγκες και τις ομοσπονδίες να αλλάξουν κατά το δοκούν την προκήρυξη των διακοπέντων πρωταθλημάτων τους, το τι θα γίνει με αυτά κρίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις από τα αποτελέσματα της αυριανής τηλεδιάσκεψης.

Μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να έχει ψηφίσει εξ αρχής ότι η Basket League τελείωσε, αλλά στην ΕΟΚ που είναι η διοργανώτρια αρχή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, έχουν δηλώσει σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία ότι δεν θα πάρουν καμία απόφαση πριν έχουν την σαφή και τελική εισήγηση των επιστημόνων.

Η τηλεδιάσκεψη φυσικά και δεν θα αφορά μόνο το μπάσκετ, αλλά όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, τους εκπροσώπους των αθλητικών χώρων, φυσικά τους αθλητές, τους προπονητές και συνολικά κάθε εμπλεκόμενο με το αθλητικό γίγνεσθαι. Εξυπακούεται ότι οι επιστήμονες υγείας μπορεί να βάλουν "φρένο" σε οποιοδήποτε σχέδιο δράσης για κάποιους μήνες, όπως φυσικά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο και να δίνουν κάποια χρονικά περιθώρια σε όποιους θέλουν να ολοκληρώσουν την σεζόν έστω και με "αλχημείες" σε σχέση με τους υπολειπόμενους αγώνες.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι εξής:

·  Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού

·  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

·  Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

·  Οι 48 Ομοσπονδίες, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη

·  Οι Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ

·  Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

·  Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

·  Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών

·  Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων

·  Σύνδεσμοι προπονητών ομαδικών αθλημάτων

·  Διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ