18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Την είδε και λαχτάρησε!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 20 πόντων, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο είδε το Χάρο με τα μάτια της στη Λάρισα, την οποία εν τέλει νίκησε με πολύ κόπο και άγχος με 86-76. Ο Χρυσικόπουλος έκανε σπουδαία δουλειά κάτω από τα καλάθια, ο Σαντ Ρος έβαλε τα δύο πιο κρίσιμα τρίποντα στο τέλος, ενώ ο Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Ένωση, που πέτυχε τη έβδομη σερί νίκη της. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Παρκς, σπουδαίος και ο Χίκι για τη Λάρισα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα γρήγορ 7-0, αποφασισμένη να επιβάλει από το πρώτο δευτερόλεπτο το παιχνίδι της και τα κατάφερε. Στην επίθεση λειτούργησε πολύ καλά, καθώς ήταν εύστοχη από την περιφέρεια κι αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να χτυπήσει και με ένα απλό πικ εν ρολ την ανοιχτή πλέον άμυνα της Λάρισας, η οποία με εξαίρεση ένα δίλεπτο στην πρώτη περίοδο, οπότε μείωσε 9-7 στο 4', έμεινε άσφαιρη. Σκόραρε ξανά μετά από 5,5 λεπτά, όταν η ΑΕΚ είχε πια ξεφύγει και προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24-9.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ελαφρώς, καθώς η Λάρισα έγινε πιο δραστήρια επιθετικά, χτυπώντας κυρίως μέσα στη ρακέτα με τους Παρκς, Φλόιντ και Μαραγκό, ενώ ο Παπαντωνίου μαζί με τον Χίκι τής έδωσαν μεγαλύτερη ενέργεια στην περιφέρεια. Όμως στην άμυνα παρέμενε ευάλωτη και η ΑΕΚ, παρότι στα μετόπισθεν χαλάρωσε, το εκμεταλλεύτηκε. Κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και να γίνουν απειλητικοί, η απάντηση ήταν... τρίποντο.

Τρίποντο από τον Ρέι, τρίποντο από τον Γιαννόπουλο, μετά από τον Λάνγκφορντ και τον Ματσιούλις, έτσι η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο και προηγήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου με 48-33.

Η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, παρόλο που η αμυνά της δεν ήταν πάντα τόσο αποτελεσματική. Ο Λάνγκφορντ όμως είχε πάρει μπροστά και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέαντι στην άμυνα της Λάρισας, η οποία προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις από τους Παπαντωνίου και Παρκς, αλλά η άμυνά της ήταν πολύ ευάλωτη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 60-40 στο 24' και διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 14 πόντους σε όλη την τρίτη περίοδο, καθώς πολύ θετικός ήταν και ο Χρυσικόπουλος. Το δεκάλεπτο έληξε με 68-53 χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο που πέτυχε ο Παρκς στην εκπνοή λίγο κάτω από τη σέντρα.

Αυτό το τρίποντο του Παρκς έδωσε προφανώς τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του τη δυνατότητα να πιστέψουν ότι μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή και η Λάρισα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στην τελευταία περίοδο. Η άμυνά της έγινε πολύ πιεστική, με διπλές και τριπλές παγίδες πάνω στον Λάνγκφορντ αποσυντόνισε πλήρως την ΑΕΚ, που μπήκε και λίγο χαλαρή πιστεύοντας ίσως ότι ο αγώνας είχε τελειώσει, και όλα ήρθαν... τούμπα!

Μέσα σε 5,5 λεπτά η Λάρισα έτρεξε ένα σερί 17-3 και στο 34'30'' μείωσε 71-67 κάνοντας αίφνης το παιχνίδι ντέρμπι με τον Χίκι να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και μαζί με τον Παρκς να ηγούνται της προσπάθειας ανατροπής. Στο 35' ο Χρυσικόπουλος πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο για την ΑΕΚ, καθώς της έδωσε βαθιά ανάσα κάνοντας το 74-67, όμως το πέμπτο φάουλ του Σλότερ αμέσως μετά ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να παίξει με δίδυμο ψηλών τους Χρυσικόπουλο-Ματσιούλις.

Αυτό το σχήμα έκανε την άμυνα της ΑΕΚ πιο πιεστική και της επέτρεψε να συγκρατήσει την ορμή της Λάρισας, ενώ κρίσιμο ήταν και το τρίποντο που πέτυχε ο Σαντ Ρος κάνοντας 2,5 λεπτά πριν από το τέλος 79-71. Η Λάρισα έχασε δύο συνεχόμενες επιθέσεις, ο Κουβανός πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο στο 38'30'' και η ΑΕΚ "κλείδωσε" εν τέλει με πολύ άγχος τη νίκη.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Σαντ Ρος πέτυχε τα δύο πιο κρίσιμα τρίποντα του αγώνα, όμως καταλυτικό ρόλο στη νίκη της ΑΕΚ έπαιξε ο Λίνος Χρυσικόπουλος, επιβεβαιώνοντας την άνοδό του τελευταία. Αγωνίστηκε και σε θέση σέντερ, έκανε πολλή δουλειά κάτω από τα καλάθια τελειώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, αλλά και 4 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ σούταρε με 44% στα τρίποντα και η Λάρισα με 29% κι αυτή η διαφορά στην ευστοχία αποδείχθηκε καταλυτική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ