26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Την γλίτωσαν Γιάννης και Μπακς

Οι Μπακς προηγήθηκαν με 18 πόντους των Λέικερς αλλά στο φινάλε χρειάστηκαν τις προσπάθειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο για να κερδίσουν. Οι Πέλικανς τα πάνε καλύτερα χωρίς τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, αγχώθηκαν στο Μπρούκλιν οι Σέλτικς. 

Οι Μπακς αρέσκονται σε ντέρμπι στο Λος Άντζελες κι μια μέρα μετά τους Κλίπερς, έπαιξαν και με τους Λέικερς τους οποίους ναι μεν κέρδισαν με 107-103 αλλά νωρίτερα βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους διαφορά. Όπως και να ΄χει, πανηγύρισαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και όγδοη στα τελευταία εννέα παιχνίδια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει (ξανά) μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Ο “Greek Freak” τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, πέντε ασίστ και δύο τάπες πριν αποβληθεί με έξι φάουλ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Στους 30 πόντους σταμάτησε ο Κρις Μίντλετον και στους 12 ο Γκρεγκ Μονρό για τα “Ελάφια” που βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στα playoffs.  

Οι Πέλικανς έπαιξαν για δεύτερη φορά χωρίς τον ΝτεΜάρκους Κάζινς και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με την πρώτη. Νίκη! Κι αυτή την φορά δεν κέρδισαν όποιον κι όποιον αλλά τους Ρόκετς με 128-112 με τον Σόλομον Χιλ να κάνει ρεκόρ καριέρας με τους 30 πόντους που σημείωσε. Στους 24 και τα 15 ριμπάουντ τελείωσε την αναμέτρηση ο Άντονι Ντέιβις, 19 πόντους είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ ενώ από τις “Ρουκέτες” ο μόνος που πάλευε ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, εξού και οι 41 πόντοι, τα 14 ριμπάουντ και οι 11 ασίστ. 

Οι Σέλτικς ταξίδεψαν έως το Μπρούκλιν και αντί να κερδίσουν με άνεση την χειρότερη ομάδα της λίγκας, δυσκολεύτηκαν αρκετά έως ότου φτάσουν στο 98-95. Δικαιολογία - εν μέρει - υπάρχει καθώς ο Αϊζάια Τόμας έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Αυτός που βγήκε μπροστά ήταν ο Τζάε Κράουντερ με 24 πόντους και 12 ριμπαόυντ και με την βοήθεια του Έιβερι Μπράντλεϊ (16π.) διατήρησαν τους “Κέλτες” σε απόσταση αναπνοής από την πρωτιά στην Ανατολή. 

Τα εύκολα-δύσκολα έκαναν οι Γουίζαρντς καθώς βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 19 πόντους διαφορά των Μπουλς πριν τελικά τους κερδίσουν με 112-107. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 24 πόντους για τους πρωτευουσιάνους, 17 πρόσθεσε ο Τζέισον Σμιθ ενώ ο Τζον Γουόλ σκόραρε 14 και μοίρασε 20 ασίστ! Από τους “Ταύρους” που έπαιξαν δίχως τον τραυματία Ντουέιν Γουέιντ, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 28 πόντους αλλά ήταν αυτός που αστόχησε σε τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση. 

Οι Ράπτορς έτρεξαν ένα επί μέρους 27-9 στην τελευταία περίοδο, είδαν και τους Πίστονς να χάνουν τα τελευταία δέκα σουτ και έφτασαν στην νίκη και στο 87-75, ενώ οι Χιτ μπορεί να έχασαν με τραυματισμό τον Ντιόν Γουέιτερς αλλά είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Χασάν Γουάτσάιντ (23π., 14 ριμπ.) και Γκόραν Ντράγκιτς (19π., 10 ασ.) στο 123-105 επί των Τίμπεργουλβς. 

Οι Σίξερς παρά βρήκαν… μπόσικη την άμυνα των Μάβερικς και έφτασαν πολύ άνετα στο 116-74 έχοντας εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι Μάτζικ πέρασαν από την Αριζόνα νικώντας τους Σανς με 109-103 με τον Εβάν Φουρνιέ να σημειώνει 25 πόντους. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ