24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην ανατροπή της χρονιάς το Ρέθυμνο, πήρε προβάδισμα για την εξάδα.

Απίστευτο μας στο Ρέθυμνο με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή, επιστρέφοντας από το -17 και να ανοίγουν το σκορ (1-0) επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου, στην παράταση (84-71) !

Εκπληκτικό παιχνίδι, δυστυχώς χωρίς τηλεοπτική μετάδοση από τις δύο κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας στην Basketleague που άφησαν υποσχέσεις και για τη συνέχεια με τη σειρά να είναι πολύ πιθανό να πάει στα τρία παιχνίδια εάν οι Ροδίτες ισοφαρίσουν. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αν και έχαναν ακόμα και με 17 πόντους, με επική ανατροπή έφτασαν στο 1-0. Σημείωσαν σερί 21-8 στο πεντάλεπτο της παράτασης και ένα εντυπωσιακό επιμέρους ντάμπλ σκορ 60-30 από το 22' μέχρι και το τέλος της   παράτασης ! 

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Κολοσσό Ρόδου, όπου με όπλο την άμυνα προηγήθηκε με 39-24, μια διαφορά 15 πόντων που αργότερα οι παίκτες του Αρη Λυκογιάννη ανέβασαν στο μέγιστο της τιμής της. Οταν  στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με καλάθι του Τζέσε Τσούκου ξέφυγαν με 17 (41-24). Κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Ρεθύμνου για να φτάσουμε τελικά σε χιτσκοκικό φινάλε.

Οπου οι Κρητικοί ολοκληρώνοντας μια αντεπίθεση ενάμιση δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 58-57 με δύο βολές του Φιτζπάτρικ στα δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ρέντικ με δίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στον Κολοσσό, αλλά ο Αρνολντ με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά αέρα δύο πόντων στο Ρέθυμνο 61-59, μόλις 70'' πριν το φινάλε.  Οι φιλοξενούμενοι με δύο καλάθα των Χόλ και Βασιλόπουλου ξαναπέρασαν μπροστά με 63-61 στα 24'' , αλλά ο Γιαννόπουλος ισοφάρισε στα 22'' στο τελικό 63-63 της κανονικής διάρκειας με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση αφού αστόχησαν διαδοχικά στα τελευταία δευτερόλεπτα για τον Κολοσσό οι παίκτες που είχαν πετύχει τα τελευταία καλάθια, ο Χόλ και ο Βασιλόπουλος !

Στην παράταση οι Ροδίτες προηγήθηκαν για τελευταία φορά 67-66 με καλάθι του Ρέντικ και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Γιαννόπουλος και ο Φιτζπάτρικ οδηγώντας εκ τους ασφαλούς τους Κρητικούς στη μεγάλη νίκη.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος έκανε τον αγώνα της χρονιάς καθώς με δικό του καλάθι έστειλε τον αγώνα στην παράταση και εκεί τελείωσε το παιχνίδι με δύο συνεχόμενα τρίποντα (είχε συνολικά 6/12 !), φτάνοντας τους 20 πόντους, όσους είχε και ο Φίτζαπατρικ,  και μαζεύοντας και 3 ριμπάουντ και έχοντας 1 κλέψιμο και 1 ασίστ

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρά τα 10 λίγότερα ριμπάουντ (34 έναντι 44) το Ρέθυμνο έκανε 8 λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του ιδιαίτερα στα κρίσιμα λεπτά που έκριναν και τον αγώνα τελικά. Επίσης το 36% στα τρίποντα σε σχέση με το μόλις 18% των φιλοξενουμένων έπαιξε το ρόλο του.

 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 

 

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ