21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Την αναβολή των αγώνων ζητάει η ELPA

Με νέα επιστολή της προς την Ευρωλίγκα η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας ζητάει την αναβολή όλων των αγώνων, εξαιτίας του κορονοϊού.

Η ELPA επανέλαβε πως είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια των παικτών και των οικογενειών τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα. Απέστειλε, μάλιστα, και σχετική επιστολή στη διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.

Η ανακοίνωση: «Η ELPA έστειλε επίσημη επιστολή για να ενημερώσει την Ευρωλίγκα πως στη διάρκεια των τελευταίων ημερών ολοένα και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει και δικαιολογήσει την ανησυχία τους για την υγεία τους και τις οικογένειές τους, εάν οι ομάδες συνεχίσουν με το τρέχον πρόγραμμα, τη στιγμή της κρίσης με τον κορονοϊό.

Οι εναλλασσόμενες συνθήκες απαιτούν μια περαιτέρω υπενθύμιση πως η Ευρωλίγκα και οι ομάδες της δεν μπορούν να ζητήσουν από τους παίκτες να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και των οικογενειών τους, συμμετέχοντας σε ταξίδια και παιχνίδια που μπορεί να τους εκθέσουν στην πιθανότητα να προσβληθούν από το COVID-19. Επιπλέον, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους παίκτες να παρακάμψουν τους κανονισμούς εθνικής υγείας και να αποφύγουν τα μέτρα κατά του ιού. Εξαιτίας όλων των παραπάνω, η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας έχει ζητήσει από την Ευρωλίγκα και όλες τις ομάδες της να βάζουν πρώτα από όλα την υγεία και την ασφάλεια των παικτών και να αναβάλλει το πρωτάθλημα, μέχρι η υγεία, η ασφάλεια και η ελευθερία κινήσεων να μπορούν να εγγυηθούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ