24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Την «έραψε» στα μέτρα της (vids)

Εύκολο έργο απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο είχε η Φενέρμπαχτσε, «συντρίβοντάς» τη με 89-70 και κάνοντας με... φινέτσα άλλο ένα «βήμα» για την εξασφάλιση της θέσης της στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκα.

Η Φενέρμπαχτσε ήθελε να κάνει εύκολη τη ζωή της, σε ένα παιχνίδι που φαινομενικά της έδινε τη δυνατότητα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, και αυτό έκανε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 89-70, κυριαρχώντας απόλυτα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και συνεχίζοντας να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει την ευκαιρία να κάνει διαχείριση του δυναμικού του.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέισον Τόμπσον για την τουρκική ομάδα, με 15 πόντους και 7/8 δίποντα, ενώ ο Κώστας Σλούκας που ήταν καθοριστικός στην τρίτη περίοδο, σημείωσε 13 πόντους με έξι ασίστ. Οι 19 πόντοι με 6/6 δίποντα και 2/6 τρίποντα του Βλαντιμίρ Μίτσοφ, είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να κρατούν οι Λομβαρδοί.

Το παιχνίδι

Η Φενέρ με την ευστοχία της από μακριά, ιδιαίτερα με τον Νάναλι, ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα, την ίδια ώρα που η Αρμάνι κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ με τα επιθετικά της ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, με κύριο εκφραστή τον Κουζμίνσκας (23-20). Όταν άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση στη ρακέτα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, άρχισε να παίρνει διαφορά, με τον Τόμπσον, τον Μέλι και τον Νάναλι να την οδηγούν μέχρι το +20, στα 72" πριν από το ημίχρονο (48-28). Με ένα 0-5 των Γκάουντλακ και Μίτσοφ, οι Ιταλοί ήλπιζαν να περιορίζουν λίγο τη «ζημιά» (48-33).

Και όντως, οι Λομβαρδοί έμοιαζαν να έχουν τύχη, όταν με τον Μίτσοφ ξανά οδηγό, έφεραν την απόσταση σε μονοψήφιο νούμερο λίγο πριν από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (48-39). Ο Σλούκας και ο Ουοναμέικερ, σε εκείνο το σημείο, είτε με τη δημιουργία τους είτε με την εκτέλεση, «ξύπνησαν» τους συμπαίκτες του, για να επαναφέρει... την τάξη η Φενέρ τρία λεπτά αργότερα (60-41), για να λήξει η περίοδος με τους γηπεδούχους να μοιάζουν «καβάλα στο άλογο» (65-48). Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε, με το τέταρτο δεκάλεπτο να αναγάγεται σε τυπική διαδικασία, με τη διαφορά να μένει σε διαστάσεις θριάμβου.

Δεκάλεπτα: 23-20, 48-33, 65-48, 89-70

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ: Αν ψάχνει κανείς παίκτες που έγειραν την «πλάστιγγα» σε αυτό το ματς, θα βρει τους Κώστα Σλούκα και Μπραντ Ουοναμέικερ. Δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι και οι 12 ασίστ που είχαν μαζί συνολικά, δείχνοντας τη δύναμη που έχει η Φενέρ στην περιφέρεια, αλλά και η εξαιρετική τους απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η Αρμάνι μείωσε στο -9. Δημιουργώντας και εκτελώντας, «καθάρισαν» επί της ουσίας το παιχνίδι και... έκοψαν το βήχα των Ιταλών.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στις ασίστ, με την Φενέρ να έχει 23 και την Αρμάνι 11, όπως και η ευστοχία των γηπεδούχων στα σουτ τριών πόντων (56.3% έναντι 25.8% για τους Ιταλούς), είναι στοιχείο που εξηγούν σε σημαντικό βαθμό την άνετη νίκη της, παρά το γεγονός πως είχε έξι λιγότερες κατοχές, με τέσσερα λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ και δύο παραπάνω λάθη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ