26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τηλεόραση και χορηγός πάνε πίσω τον ΕΣΑΚΕ των… 12

Στην θεωρία πολλά έχουν μπει σε σωστό δρόμο για την Basket League, μόνο που ο Σεπτέμβριος έχει φτάσει στις 20 και οι πράξεις έχουν μείνει πίσω. Το πρωτάθλημα παραμένει χωρίς κεντρικό χορηγό και τηλεοπτικό συμβόλαιο και η αρχικά προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ που θα έδινε κατά κάποιο τρόπο την επίσημη εκκίνηση της σεζόν, αφού έρχεται και το Super Cup την Τετάρτη, αναγκαστικά θα πάει λίγο πίσω.

Η συμφωνία με την κρατική τηλεόραση πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ τηρούν την δέσμευση να συμπορευτούν με τους άλλους 11, αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα να διευκρινιστούν πριν τις τελικές υπογραφές. Κατ' αρχάς η μοιρασιά, αφού εννοείται ότι αυτοί οι δύο θα πάρουν σχεδόν το μισό συμβόλαιο της πρώτης χρονιάς και οι υπόλοιποι 11 θα μοιραστούν το υπόλοιπο, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον τα περσινά χρήματα. Εν συνεχεία, οι όροι για τα δύο επόμενα χρόνια αφού θα είναι διαφορετικοί με την παρουσία του Ολυμπιακού και τελείως διαφορετικοί χωρίς αυτήν. 

Στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στην εβδομάδα θα είναι εφικτές οι επίσημες ανακοινώσεις, υπάρχει ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και για την κεντρική χορηγία με κάποια στοιχηματική εταιρία και ότι όταν όλα πλέον θα είναι έτοιμα, θα έχει και νόημα να μαζευτούν όλες οι ομάδες και να τα πουν για τις τελικές λεπτομέρειες.

Υπάρχει βέβαια και η ΕΕΑ την οποία θα πρέπει να περιμένουν για τις αδειοδοτήσεις, αφού ο νόμος που δίνει αυτή την αρμοδιότητα στον ΕΣΑΚΕ ψηφίστηκε μεν, αργά δε και θα ισχύσει από του χρόνου, αλλά γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, αυτή η ιστορία δεν περνάει από τα χέρια της λίγκας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος είναι η μόνο ομάδα που δεν έχει εμφανίσει το παραμικρό, πέρα από τα προφανή δηλαδή ότι δεν έχει ομάδα δεν έχει καταθέσει και φάκελο έστω με κάποια πρώτα χαρτιά, άρα και όσο περνάνε οι μέρες τόσο πρέπει να συμβιβαζόμαστε με πρωτάθλημα των 12. Κάτι που αν συμβεί, θα πρέπει να προκαλέσει και νέα κλήρωση...

Το ότι δεν έχει δηλώσει επισήμως αποχώρηση μαζί και οι φήμες που κυκλοφορούν καθημερινά και θέλουν πλήθος επαφών με ενδιαφερόμενους, είναι κάποιες αχτίδες φωτός, αλλά η πράξη άλλα δείχνει για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ