17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τηλεδιάσκεψη στην Ευρωλίγκα για το μέλλον της

Το μέλλον της Ευρωλίγκας θα τεθεί επί τάπητος την Τετάρτη (25/03), σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της διοργανώτριας αρχής και των ομάδων.

Η Ευρωλίγκα, που έχει διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τα μέλη της ώστε να συζητήσουν για την αναστολή των αγώνων, που είχε αποφασιστεί μέχρι τις 11 Απριλίου και θα πάρει παράταση, καθώς και τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια των παικτών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, Τζόρντι Μπερτομέου, δεν επιθυμεί οριστική διακοπή. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μειωθούν οι αγώνες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να διεξαχθούν -όταν αποφασιστεί- κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, δεν πρόκειται να παρθεί καμία οριστική απόφαση, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Τα εναλλακτικά σενάρια δράσης, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και παράλληλα να περιοριστεί και η οικονομική απώλεια των ομάδων, είναι πολλά. Η προοπτική αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κατ’ επέκταση και των Προολυμπιακών Τουρνουά, ίσως διευκολύνει την Ευρωλίγκα στις αποφάσεις της. Από την άλλη, ειδικά οι ξένοι παίκτες έχουν αναχωρήσει στην πλειονότητά τους για την πατρίδα τους, αφού δεν γίνονται πλέον ομαδικές προπονήσεις, με την Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας (ELPA) να έχει ήδη εκφράσει τις εντάσεις της για την ολοκλήρωση της σεζόν μες στο καλοκαίρι.

Αναφορικά με τα συμβόλαια των παικτών, αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη συζήτηση για τι μπορεί να γίνει, αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη όπως -για παράδειγμα- στο ΝΒΑ. Η Ελλάδα (ΕΣΑΚΕ) και η Λιθουανία (LKL) έχουν ήδη ανακοινώσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τους, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες λίγκες το παράδειγμά τους. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα ήθελαν να καταλήξουν -από κοινού- σε μια συμβιβαστική λύση, βάσει των ευρωπαϊκών νόμων, που θα αφήνει ικανοποιημένες αμφότερες τις δύο πλευρές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ