24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τζόρτζεβιτς: «Φαβορί η Σλοβενία, ήρωες οι παίκτες μου»

Ευγνώμων για τους παίκτες του δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά την πρόκρισή τους στον τελικό του 40ού Ευρωμπάσκετ.

Οι «Πλάβι» επιβλήθηκαν της Ρωσίας στα ημιτελικά, στο «Σινάν Ερντέμ», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένας θαυμάσιος ημιτελικός μεταξύ δύο ομάδων που άξιζαν να βρίσκονται εδώ. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ. Οι παίκτες μου έπιασαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, απόδοσης και εκτέλεσης. Αυτό είναι κάτι για το οποίο τους ευγνωμονώ για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι πραγματικοί ήρωες. Η ομάδα που είδα στο παρκέ δεν έχασε ούτε μία προπόνηση στο τουρνουά. Ίσως ο Γιόβιτς να έχασε κάποιες ασκήσεις επειδή είχε πρόβλημα. Η σκληρή δουλειά του, η αφοσίωση και η αρμονία του «έδεσαν» αυτό το σύνολο. Είχαμε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε απαντήσεις σε όλα τα τακτικά κομμάτια με τη Ρωσία. Είχαμε τέσσερα προβλήματα, είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με το Γιόβιτς που δεν μπορούσε να συνεχίσει, αλλά οι υπόλοιποι, ο Μπογκντάνοβιτς, ήταν πολύ καλός, όπως και οι Μαριάνοβιτς και Λούτσιτς. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο. Η Σλοβενία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα εδώ. Δίχως αμφιβολία είναι το φαβορί».

Μιλώντας, ειδικότερα, για τη Σλοβενία συμπλήρωσε: «Έχει μια σπουδαία ομάδα, πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό επιτελείο. Όταν πάμε στο ξενοδοχείο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη Σλοβενία. Ο Σβεντ ήταν απίστευτος. Ξέρουμε ότι θα έκαναν τα πάντα για να επιστρέψουμε στο ματς. Είναι δύσκολο να κερδίζεις τη Ρωσία. Είναι έμπειρη ομάδα με παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και ΝΒΑ. Αλλά ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω του». Ρωτήθηκε και για την κατάσταση του Στέφαν Γιόβιτς κι απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι σχετικά με τον Γιόβιτς. Ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Έχει μεγάλη καρδιά»».

Ο Μίλαν Μάτσβαν, από την πλευρά των παικτών, δήλωσε: «Είδατε πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσουμε. Η Ρωσία είναι πολύ σκληρός αντίπαλος που έφθασε δίκαια έως εδώ. Είναι η μόνη ομάδα που μας νίκησε στο Ευρωμπάσκετ και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο «μικρό» τελικό. Παρότι ξεφύγαμε αρκετές φορές πάντα επέστρεφαν. Συγχαίρω όλη την ομάδα, πιστεύω πως αξίζαμε να φθάσουμε στον τελικό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ