19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζόρτζεβιτς: “Οι γαλλικές ομάδες δεν θα παίξουν στο BCL”!

O Σάσα Τζόρτζεβιτς φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου της Ιταλίας και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ιταλικό μπάσκετ, αλλά και στη δική του καριέρα ως προπονητής. Αίσθηση και απορίες, ωστόσο, προκάλεσε μια δήλωσή του σχετικά με τις γαλλικές ομάδες, οι οποίες, κατά τον Σέρβο προπονητή, έχουν αποφασίσει την επόμενη σεζόν να μην αγωνιστούν στο Basketball Champions League!

"Όλες οι γαλλικές ομάδες έχουν πάρει την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο Basketball Champions League. Μια θέση πολύ ξεκάθαρη από μια ομοσπονδία πολύ ισχυρή. Οι Γάλλοι είναι ένα έθνος μπασκετικό, με πολλά μετάλλια, ιστορικά ονόματα, πολλούς τίτλους, που κέρδισαν πρόσφατα το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έκαναν μια επιλογή που έχει στόχο να αναδείξει την ποιότητα σε πρώτη προτεραιότητα, αντί να χάνονται μέσα σε τόσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

Ο Τζόρτζεβιτς δεν διευκρίνισε από πού προκύπτει ότι οι γαλλικές ομάδες δεν θα παίξουν στο BCL και το υποστηρίζει με τόση βεβαιότητα. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι τέτοιο, αντίθετα όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που υπάρχουν συνηγορούν στο ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να εκρπροσωπείται κανονικά στη διοργάνωση της FIBA. Ίσως πάντως το γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις που έκανε στη Rai ο Τζόρτζεβιτς διανεμήθηκαν στον Τύπο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Βίρτους Μπολόνια, η οποία είναι από πέρυσι στα μαχαίρια με το BCL, να έχει τη σημασία του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ