18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τζόρτζεβιτς: «Ζούμε στο παρόν, αλλά σεβόμαστε το παρελθόν»

Με το Final Four του Basketball Champions League να βρίσκεται προ των πυλών, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στη Sportski Jurnal και αναφέρθηκε σε όλα όσα πρεπει να κάνουν οι Ιταλοί προκειμένου να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ενώ εξήγησε πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία επιτυχία της Μπολόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πηγαίνουμε στην Αμβέρσα με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας επειδή καταφέραμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ και παράλληλα με ενθουσιασμό και διάθεση να επιδείξουμε το ομαδικό παιχνίδι μας στο γήπεδο. Δε συμβαίνει συχνά μία ομάδα να παίρνει μέρος σε ένα Φάιναλ Φορ. Για τη δική μου ομάδα είναι κάτι νέο και θεωρώ ότι θα μας δώσει κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο από αυτό που αντικειμενικά μπορούμε»

Για τον ημιτελικό με την Μπάμπεργκ είπε: «Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με τρεις εξαιρετικούς γκαρντ. Ο Ράις ήταν ο MVP στο Φάιναλ Φορ που η Μακάμπι κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2014. Ο Ρίκι Χίκμαν ήταν μέλος εκείνης της ομάδας και ο Νίκος Ζήσης έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2008, καθώς και πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 με την Ελλάδα. Ολα αυτά είναι γεγονότα. Εχουν ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να έχουμε ηρεμία στο κεφάλι και φωτιά στο στήθος. H Μπάμπεργκ είναι μία "παγκόσμια ομάδα" αλλά ίδια με όλες τις άλλες. Είναι τα σημεία των καιρών».

Για την επιστροφή του στο Βέλγιο: «Ποιος θα το έλεγε ότι πέρασαν κιόλας 31 χρόνια. Εκείνη ήταν μία εμπειρία που με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Αλλά ανήκει στο παρελθόν. Η ζωή προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και αν θέλει να πετύχεις τους στόχους σου, δεν μπορείς να ζεις με την αναμνήσεις. Όταν κάποιος αρχίσει να παινεύεται για το παρελθόν, έχει έρθει η ώρα για αυτόν να αποσυρθεί. Πρέπει να κοιτάς πάντα μπροστά. Θέλουμε να κάνουμε κάτι τώρα. Ζούμε στο παρόν, αλλά σεβόμαστε το παρελθόν. Ο στόχος είναι να κάνουμε τη Βίρτους μία τοπ ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είμαστε σε καλό μομέντουμ και δεν έχουμε πίεση επειδή παίζουμε ταυτόχρονα και στα ιταλικά πλέι οφς. Δουλεύουμε πολύ καλά και βελτιωνόμαστε».

Για την πορεία των Σέρβων NBAers : «Ασφαλώς και βλέπω τον Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και τους Σίξερς λόγω του Μαριάνοβιτς, που έχει βρει το ρόλο του κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Ο Νίκολα είναι φαινόμενο. Είναι ο ηγέτης του Ντένβερ που απέκλεισε το Σαν Αντόνιο, μία πολύ έμπειρη ομάδα με σπουδαίο προπονητή. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνεται και να δώσω συγχαρητήρια στον Νίκολα, αν και το έχω κάνει ιδιωτικά ήδη.

Παρακολουθώ τα πλέι οφς του ΝΒΑ με τεράστια προσοχή και πέρσι ήμουν εκεί σε μερικά ματς. Ειναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τα στοιχεία της δύναμης, την έντασης, της αθλητικότητας και της ατμόσφαιρας να αλλάζουν. Η ατμόσφαιρα σε αυτά τα ματς είναι εκπληκτική, διαφορετική από την κανονική σεζόν». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ