14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζόρνταν: “Σε 20 χρόνια κορυφαίος ο ΛεΜπρόν”!

Ποτέ κανείς άλλος καλαθοσφαιριστής δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία του Μάικλ Τζόρνταν στις προτιμήσεις για τον κορυφαίο όλων των εποχών όσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Και όλοι μας έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε. Μήπως τελικά δεν είναι ο M.J. o G.O.A.T.;

Το ερώτημα ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών έθεσε ο δημοσιογράφος ενός περιοδικού για πούρα, που έπαιρνε συνέντευξη από τον Τζόρνταν. Και η απάντησή του "Αέρινου" έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

"Εξαρτάται από το ποιος παρακολουθεί. Αν κάνεις αυτή την ερώτηση σε 20 χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα πει πως ο ΛεΜπρόν με ξεπέρασε. Έτσι έχουν τα πράγματα. Εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Δεν έπαιξα εναντίον του Ουίλτ Τσάμπερλεν ή του Τζέρι Ουέστ, δεν είναι δίκαιο να πω ποιος ήταν καλύτερος. Μπορείς μόνο να συγκρίνεις παίκτες που παίζουν την ίδια χρονική περίοδο. Έχω κερδίσει 6 πρωταθλήματα, αλλά ο Μπιλ Ράσελ κέρδισε 11. Κάνει αυτό τον έναν καλύτερο από τον άλλον; Όχι, γιατί παίξαμε σε διαφορετικούς καιρούς. Αυτή η συζήτηση δεν είναι ποτέ δίκαιη".

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε κι άλλα ενδιαφέροντα να πει: "Ένας από τους λόγους που δεν δίνω πολλές συνεντεύξεις είναι επειδή ζηλεύω την εποχή που έπαιζα μπάσκετ. Η εποχή που βρισκόμουν στο επίκεντρο έχει περάσει, κάποιος άλλος πρέπει να βρεθεί εκεί πλέον. Θέλω να ελέγχω τι κάνω και τι δεν κάνω. Δεν χρειάζομαι περισσότερο θαυμασμό. Ήταν υπέροχα. Θα συνεχίσω να αποτελώ μέρος της κοινότητας. 

Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τότε είναι τα social media. Το Twitter και όλα αυτά, που εισβάλλουν στην προσωπική σφαίρα των αθλητών. Κάποιος σαν κι εμένα δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να επιβιώσει την εποχή του twitter, όταν δεν υπάρχει καθόλου ιδιωτική ζωή".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ