24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τζόρνταν: «Πιστεύουμε τον Ουίλιαμσον»

O 19χρονος Ζάιον Ουίλιαμσον δεν έχει παίξει ακόμα στο ΝΒΑ, αλλά το όνομά του αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τις εταιρίες αθλητικών ειδών να δίνουν «μάχη» τον τελευταίο καιρό για να υπογράψει μαζί τους.

Χαλιά εκατομμυρίων δολαρίων στρώθηκαν τα πόδια του νούμερο 1 του φετινού ντραφτ του ΝΒΑ, μέχρι να αποφασίσει τα παπούτσια ποιας εταιρίας θα φοράει στην καριέρα του από εδώ και στο εξής. Νικήτρια αναδείχθηκε η «Jordan Brand», η εταιρία του Μάικλ Τζόρνταν που την ευθύνη κατασκευής των προϊόντων της έχει η Nike, με τη συμφωνία να είναι για τα επόμενα επτά έτη αντί του ποσού των 75 εκατ. δολαρίων, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος των «New York Times» και του «Forbes», Άνταμ Ζαγκόρια.

«Μας είπε ότι θα σοκάρει τον κόσμο και μας ζήτησε να τον πιστέψουμε. Τον πιστεύουμε», ανέφερε σχετικά ο Μάικλ Τζόρνταν, η εταιρία του οποίου υπέγραψε επίσης τον Ιάπωνα ρούκι των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Ρούι Χατσιμούρα, ενώ έχει στις τάξεις της και τον Τζέισον Τέιτουμ. «Αισθάνομαι ευλογημένος να είμαι μέλος της οικογένειας της "Jordan Brand". Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος είμαι εν όψει της έναρξης του ταξιδιού, στο ΝΒΑ. Από όταν ήμουν παιδί ήθελα να παίξω στο πρωτάθλημα, με τον αντίκτυπο του Μάικ Τζόρνταν στο παιχνίδι μου να με ακολουθεί μέχρι και σήμερα», δήλωσε ο ίδιος ο 19χρονος φόργουορντ.

Θυμίζουμε πως ο Ζάιον Ουίλιαμσον άφησε το Ντιουκ για χάρη του ΝΒΑ και θα ξεκινήσει την επαγγελματική καριέρα του από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, οι οποίοι τον επέλεξαν στην κορυφή του φετινού ντραφτ. Στη μοναδική σεζόν του στο NCAA είχε κατά μέσο όρο 22,6π., 8,9 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 2,1 κλεψίματα και 1,8 κοψίματα σε 30’, σε τριάντα τρία παιχνίδια. Ως νούμερο 1 του ντραφτ, υπολογίζεται να πάρει από τους «πελεκάνους» περίπου 20 εκατ. δολάρια για τα πρώτα δύο χρόνια του (εγγυημένου) συμβολαίου του, ενώ εφόσον κλείσει τετραετία στη Νέα Ορλεάνη ο τραπεζικός λογαριασμός του θα αυξηθεί, συνολικά, κατά 45 εκατ. δολάρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ