20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τζιβελέκας στο basketa : «Θα τα καταφέρουμε, Παγκράτι είμαστε»

Το Παγκράτι ήταν η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στο τελείωμα του 2019, και με 2 νίκες σε 12 παιχνίδια είχε βρεθεί στην τελευταία θέση, παρουσιάζοντας κακή εικόνα αγωνιστικά.

Ο Δημήτρης Λιόγας επέστρεψε στο τιμόνι μιας ομάδα που είχε καταφέρει ο ίδιος να φέρει στην Α2, πρόσθεσε δίπλα του τον Παναγιώτη Σαλίχο, και με το καλημέρα στο 2020 παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική ομάδα, η οποία παρά τις απουσίες της, κέρδισε σχετικά άνετα τον Ολυμπιακό, έχοντας παράλληλα και μεγάλη βοήθεια από την εξέδρα.

Ο Γιάννης Τζιβελέκας αποτελεί τον παίκτη που καθοδήγησε τους «ροσονέρι» και την περσινή σεζόν, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο πως άλλαξε η ψυχολογία, στη νίκη, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον coach Λιόγα, ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο, και τον στόχο της σωτηρίας.

Αλλαγή προπονητή, και άλλη ομάδα στο παρκέ. Τι ακριβώς άλλαξε με τον Δημήτρη Λιόγα : «Το είχα πει και από την περσινή χρονιά στην Β' Εθνική, και θα το επαναλάβω και φέτος που η ομάδα βρίσκεται στην Α2. Ο κόουτς είναι ο καλύτερος της κατηγορίας!! Δεν μπορώ να πω ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλάξαμε πολλά, απλά δώσαμε ρόλους και είχαμε κατεύθυνση στο γήπεδο. Το σημαντικότερο όλων ότι άλλαξε η ψυχολογία όλων των παιδιών».

Πολλοί πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στο Μετς. Πως ήρθε αυτή η νίκη, με το Παγκράτι να έχει τόσες απουσίες : «Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ο κόουτς μας είπε πως δεν έχει σημασία τι θα κάνουμε στην επίθεση, αλλά πως πρέπει να βγούμε στο γήπεδο, να παίξουμε προσωπική άμυνα και να παλέψουμε σε κάθε φάση. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, και μέσα από αυτήν πήραμε ψυχολογία και διάθεση. Έχουμε πολλούς τραυματίες που όλοι είναι σημαντικοί για την ομάδα , και ελπίζω να γυρίσουν όλοι γιατί τους χρειαζόμαστε».

Τι ακριβώς πήγε λάθος στα προηγούμενα παιχνίδια, και πόσο επηρέασαν τα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Βλέπαμε μια ομάδα νωθρή και χωρίς ρόλους. Πως εξηγείται αυτό : «Όταν κάτι πάει στραβά φταίνε όλοι. Σίγουρα το ότι παίξαμε τόσα παιχνίδια εκτός έδρας επηρέασε όλα τα παιδιά γιατί εκτός από τον Μίχαλο, όλοι οι άλλοι είμαστε νέοι σε αυτά τα πρωταθλήματα και δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούμε. Κοιτάμε μπροστά, και με αρχή την χθεσινή νίκη τα καλύτερα θα έρθουν».

Βρίσκεται στο Παγκράτι από πέρυσι, με τον κόσμο να σε έχει αγκαλιάσει. Αισθάνεσαι ηγέτης αυτής της ομάδας :«Η αλήθεια είναι πως αγαπάω την ομάδα, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Είναι φανταστικό να παίζεις στο Μετς, να παθιάζεσαι, να πέφτεις κάτω, να σε χειροκροτούν, να παλεύεις. Οι καταστάσεις πολλές φορές σε κάνουν να φαίνεσαι ηγέτης σε μια ομάδα, και είναι ωραίο να βγαίνεις μπροστά και να παίρνεις αποφάσεις τη δύσκολη στιγμή. Ωστόσο, και όπως είδαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό, γιατί το σημαντικότερο είναι να πετύχει η ομάδα , και μέσα από αυτή όλοι να έχουμε να κερδίσουμε πράγματα».

Πλέον βρίσκεται στο 3-10,και υπάρχει ένας γύρος και πολλά παιχνίδια στο Μετς. Θεωρείς πως μπορεί να σωθεί το Παγκράτι ή έστω να αποφύγει την δυάδα του υποβιβασμού : «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Μια νίκη κάναμε, δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, έχοντας πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο έχουμε πολλά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο στο σπίτι μας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παίζουμε με άλλη ψυχολογία και με τον κόσμο δίπλα μας. Δεν θέλω να πω πολλά, αλλά θα τα καταφέρουμε, Παγκράτι είμαστε».

Δεύτερη συμμετοχή σου στην Α2 μετά τον Ηλυσιακό το 2015. Πως βλέπεις την κατηγορία, και αν αισθάνεσαι ποιο έτοιμος : «Η κατηγορία είναι πολύ ποιοτική και ενδιαφέρουσα.Βλέπεις πως όλες οι ομάδες είναι οργανωμένες και έχουν ταυτότητα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Σίγουρα από τα προηγούμενα χρόνια έχει πέσει αλλά δεν παύει να έχει αθλητές με ταλέντο, αθλητικότητα και ποιότητα. Είμαι σίγουρα ποιο έτοιμος και αισθάνομαι πολύ καλά κυρίως με τον εαυτό μου αλλά και με την ομάδα. Μπορώ να βελτιωθώ όμως ακόμη περισσότερο και να δουλέψω τις αδυναμίες μου ώστε να εδραιωθώ σε μια κατηγορία όπως είναι η Α2».

Πόσο βοήθησε ο κόσμος στο ματς με τον Ολυμπιακό : «Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τόσο κόσμο δίπλα μας, ειδικά με την εικόνα που είχαμε δείξει αγωνίστηκα τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος όμως για ακόμη μια φορά διέψευσε ότι και αν πιστεύαμε κι ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Μας δίνει ψυχολογία, φωνάζει τη στιγμή που η ομάδα πέφτει, δίνει παλμό τη στιγμή που κάνει το ξέσπασμα της, βοηθάει ψυχολογικά ώστε να τελειώσουν οι ελπίδες των αντιπάλων. Δεν υπάρχει κάτι να πεις. Όποιος δεν έχει παίξει και δεν έχει αισθανθεί έτσι όπως εμείς όταν παίζουμε μέσα στο Μετς, δεν θα καταλάβει.Ευχαριστούμε σας χρειαζόμαστε πολύ!!!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ