18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τζεχάιβ Φλόιντ: Ένας συγγραφέας της ζωής (vids)

Ο Τζεχάιβ Φλόιντ έρχεται για χάρη του Παναθηναϊκού και το Basketa.gr αναφέρει τους σταθμούς της ζωή ενός... αθλητή και συγγραφέα, που έχει ένα δικό του μήνυμα να μας στείλει.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα ακόμη βιβλίο έκανε παρουσιάστηκε στο κοινό, με τίτλο «Godfidence». Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, η πίστη στο Θεό δε λείπει και αντικείμενό του αποτελεί η πνευματική υγεία όσων αγωνίζονται επαγγελματικά στον τομέα του αθλητισμού. Η υπογραφή έρχεται από έναν παίκτη, που γνωρίζουμε στα μέρη μας και τώρα επιστρέφει για χάρη του Παναθηναϊκού.

Ο Τζεχάιβ Φλόιντ είναι ένας... συγγραφέας της ζωής, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με την χώρα μας να είναι εδώ και δύο χρόνια επίκεντρο των περιπετειών του. Ο ίδιος, έχοντας πια δύο ιδιότητες, γυρίζει στην Ελλάδα για τους «πράσινους» και το Basketa.gr αναφέρει τους σταθμούς της ζωής του, όπως τους μαρτυρά κι εκείνος μέσα από μια ζωή, που τον έκανε αρκετά σοφότερο, για να τη ζήσει όπως του αξίζει.

Το μπάσκετ (ευτυχώς) ξεπέρασε τη ζωή

Ο Φλόιντ γεννήθηκε στην περιοχή Πάρλιν του Νιου Τζέρσεϊ το 1997 και από μικρός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Αν ψάξει κανείς, πάντως, με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα προσέξει πως αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πρόσωπα της περιοχής, που ξεχώρισαν με την πορεία τους, δίπλα στον Τζον Μπον Τζόβι. Η ανάγκη του Πάρλιν να παράξει ήρωες είναι τόσο μεγάλη, που αναδεικνύει όποιον καταφέρνει να ξεπεράσει τη ζωή στην περιοχή.

Αυτό έκανε και ο Τζεχάιβ, αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα σπίτι με επτά αδέλφια και, μάλιστα, με αρκετά σκληρή διαπαιδαγώγηση, ως γιος ενός πάστορα, κάτι που εξηγεί και την πίστη του στο Θεό σε τόσο έντονο βαθμό, όπως βλέπουμε στον τίτλο του βιβλίου του.

Πέρασε αρκετά σκληρές ώρες, με τους γονείς του να χωρίζουν ύστερα από αμέτρητες μετακομίσεις. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο να έχει τάσεις αυτοκτονίας, όπως ο ίδιος παραδέχεται, αλλά με τον καιρό κατάφερε να επουλώσει κάθε πληγή και το μπάσκετ είναι εκείνο, που ευθύνεται για το γεγονός, ότι βρήκε ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=64JPAdhQk9A&ab_channel=MarchMadness

Με την ανάδειξη του ταλέντου του, κατάφερε να γίνει ένας πρώτης τάξης παίκτης κολλεγίου στο Χόλι Κρος. Το μακρινό του σουτ για το ύψος του, μάλιστα, ήταν τόσο εύστοχο, στο ύψος του 67%, που σε μια χρονιά είχε βρεθεί τρίτος μεταξύ όλων των παικτών του NCAA. Η εξαιρετική του αμυντική προσήλωση, παράλληλα, τον είχε αναδείξει δις Αμυντικό της Χρονιάς στις δύο τελευταίες χρονιές, δίνοντάς του εξαιρετικά εφόδια για το μέλλον.

Η ευκαιρία στην Ελλάδα, η πανδημία και η επιστροφή

Ο Τζεχάιβ, δυστυχώς, δε βρήκε το καλοκαίρι του 2019 τη θέση του στο ΝΒΑ μέσω του draft. Κάπως έτσι, έπρεπε να ζυγίσει μέσα του τα δεδομένα, ως προς το αν θα έπρεπε να ταξιδέψει αλλού ή να επιμείνει στην χώρα του, με την επιλογή της Ευρώπης τελικά να του δίνεται μέσω της Λάρισας, κάτι που τον «ώθησε» στην απόφαση να διαβεί τον Ατλαντικό.

Η θεσσαλική ομάδα, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη που τον είχε εντοπίσει. Αναφερόμαστε στην πραγματική ευκαιρία, που του έδωσε, σε αντίθεση με τη Λούντβιγκσμπουργκ, που τον απέκτησε αλλά τον απομάκρυνε σχεδόν άμεσα, μην αφήνοντάς τον να παίξει σε ούτε ένα παιχνίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=N9u82iOEfRc&ab_channel=JehyveFloyd

Η σεζόν του στη Λάρισα ήταν βοηθητική, προκειμένου να κερδίσει η ομάδα την καθιέρωσή της στην Basket League, για να κερδίσει τη θέση του στον πιο φιλόδοξο Προμηθέα. Οι δικές του φιλοδοξίες επίσης ικανοποιήθηκαν, καθώς οι Αχαιοί κατέκτησαν το Σούπερ Καπ στην αρχή της περασμένης χρονιάς, προτού εκείνος αποχωρήσει τον Οκτώβριο με προορισμό το Ισραήλ, όπου έπαιξε με την Γκιλμπόα Γκαλίλ.

Με την εν λόγω ομάδα, που προ τριετίας εξαγοράστηκε σε σημαντικό βαθμό από οπαδούς της λόγω οικονομικών προβλημάτων, έκανε μια μεγάλη διαδρομή, που οδήγησε μέχρι τους τελικούς με την «ομάδα του λαού», αν και η Μακάμπι τη σταμάτησε με «σκούπα», σηκώνοντας την κούπα. Ο Φλόιντ, πάντως, είχε δημιουργήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, κερδίζοντας την αγωνιστική και πνευματική του ανέλιξη.

https://www.youtube.com/watch?v=xTbrnT8YE5I&ab_channel=AGHighlights

Η πανδημία ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για όλους. Σε εκείνη, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του, εκείνος αποφάσισε να συζητήσει με τον εαυτό του, να διαβάσει και να γράψει, όντας σε καραντίνα πέρα από την καθημερινότητα στο γήπεδο. «Είναι φοβερό το πώς με άλλαξε η ζωή στην εποχή της πανδημίας, παίζοντας εκτός ΗΠΑ», είχε αναφέρει, ενώ για το πώς βίωσε την εμπειρία της Ευρώπης, επεσήμανε πως «σαν Αμερικανός νιώθεις έξω από τα νερά σου, αλλά οι οπαδοί είναι εκεί για σένα. Πρέπει, λοιπόν, να χειριστείς την κατάσταση. Κάποιες φορές ένιωθα πως μου λείπει το σπίτι μου, αλλά έβρισκα τρόπους να απολαμβάνω την καθημερινότητά μου».

Κάπως έτσι, μετά από μια ζωή γεμάτη διαφορετικές δυσκολίες, εξωτερικής ή εσωτερικής φύσης, βρίσκει την ευκαιρία του να βρεθεί ενώπιον αυτών, καθώς και απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, να διακριθεί στην Ευρωλίγκα. Ένας συγγραφέας της ζωής με το πιο σπουδαίο κεφάλαιο να γράφεται τώρα...

https://www.youtube.com/watch?v=Enm7uewsEoE&ab_channel=SEBHL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ