20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζαμπάρ: “Χαζό και εγωιστικό να μην κάνεις το εμβόλιο”

Το θέμα του κορονοϊού και η ζημιά που έχει προκαλέσει στον αθλητισμό παραμένουν επίκαιρα και στο προσκήνιο. Οι ομάδες απαιτούν τα μέλη τους να εμβολιαστούν, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Υπάρχουν και αυτοί οι παίκτες που αρνούνται. Στο ΝΒΑ τη... σημαία στο θέμα κρατάνε ο Καϊρί Ίρβινγκ και ο Άντριου Ουίγγινς. Με τους νόμους του κράτους να μπαίνουν κι αυτοί στην εξίσωση, αλλά και γνωστούς παίκτες, όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Οι δύο άσοι των Μπρούκλιν Νετς και των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αντίστοιχα δεν μπορούν να αγωνιστούν, γιατί αρνούνται να εμβολιαστούν. Ο Ουίγγινς έχει επικαλειστεί ακόμη και θέμα θρησκείας με το ΝΒΑ να απαντά αρνητικά και σε αυτό το αίτημα εξαίρεσης. ΝΒΑ και ομάδα μένουν αμετακίνητοι. Και στην εξίσωση έρχονται να μπουν και οι αποφάσεις της Πολιτείας. Τόσο στο Σαν Φραντσίσκο, όσο και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν μπορούν να βρεθούν σε αγώνα σε κλειστό χώρο άτομα, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα. Απαιτείται για τους φιλάθλους και απαιτείται λογικά και για τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτές. Ο δε Ίρβινγκ παρουσιάζεται να έχει κάνει "like" σε σελίδες και post που αναφέρονται σε θεωρίες συνομωσίας γύρω από το εμβόλιο. Στο... κλαμπ έχει μπει και ο Τζόναθαν Άιζαακ των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος με status δηλώνει περήφανος που δεν εμβολιάζεται και ασπάζεται επίσης θεωρίες συνομωσίας. Το ΝΒΑ υπολογίζει πως δεν έχει εμβολιαστεί περίπου το 10% των παικτών, ένα ποσοστό πολύ πιο χαμηλό πάντως από το πιο συντηρητικό NFL.

Είναι οι δύο περιπτώσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο θρύλος αυτός του ΝΒΑ και του παγκοσμίου μπάσκετ, αναφέρθηκε στο θέμα. «Το ΝΒΑ το ίδιο πρέπει να διασφαλίσει πως οι παίκτες όλοι, όπως και τα τεχνικά επιτελεία, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα, αλλιώς θα πρέπει να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους», τόνισε ο Τζαμπάρ για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει χώρος για παίκτες που θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συμπαικτών τους, των ανθρώπων του επιτελείου και των φιλάθλων, επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι χαζή αυτή η δυσπιστία προς τους ειδικούς των αρνητών του εμβολίου, όπως και αυτόν τον εγωισμό τους, αφού βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων γύρω τους».

Το θέμα δεν αγγίζει μόνο το ΝΒΑ, αφού και στην Ευρώπη, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία ακόμη παίκτες είδαν τα συμβόλαιά τους να λύνονται μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ