25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζαμάλ Τζόουνς στο basketa.gr: “Όλοι μας θέλουμε έναν τίτλο”

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Φιλ Γκος δεν ήταν “ζεστός” (3/12 σουτ εντός παιδιάς), ο ΠΑΟΚ έψαξε και βρήκε στο πρόσωπο του Τζαμάλ Τζόουνς τον παίκτη που του έδωσε σκορ από την περιφέρεια με κάποια “μεγάλα” σουτ. Ο Αμερικανός είχε 10 πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά του στο παρκέ στον χθεσινό προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, για να τελειώσει το παιχνίδι έχοντας 18 πόντους με 5/6 τρίποντα.

 


Ο 23χρονος φόργουορντ μίλησε στο basketa.gr λίγο πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για την Τσεχία όπου την Τρίτη (6/11, 19:30) θα αντιμετωπίσει την Οπάβα για την 5η αγωνιστική του BCL. Αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη-πρόκριση επί της ΑΕΚ, την προοπτική ενός τελικού ή και ενός τίτλου αλλά και για τον “κολλητό” του Μαλίκ Πόουπ που “κόπηκε” από το ρόστερ της ομάδας προκειμένου να επιστρέψει ο ίδιος σε αυτό.

 


Αναφερόμενος στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ, ο Τζόουνς παραδέχτηκε: “Ήταν ένα ματς που το ευχαριστήθηκα. Ολα τα μεγάλα παιχνίδια προσφέρουν αυτήν την ευχαρίστηση. Βγήκαμε με την κατάλληλη ενέργεια, πήραμε τη νίκη και όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Ήταν μια καλή μέρα δηλαδή”.

 

Ο Τζαμάλ Τζόουνς "ντύθηκε" χθες Φιλ Γκος για τον ΠΑΟΚ

 


Ο κόσμος δεν ήταν αρκετός για ένα παιχνίδι αυτής της κρισιμότητας αφού περίπου 2.000 φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο “παλατάκι”. Ακόμη κι έτσι όμως όταν χρειάστηκε, έσπρωξε την ομάδα: “Ήταν ωραία και εκτιμάμε πολύ τη βοήθεια του κόσμου μας. Μας δίνουν πολλά, μας δίνουν ενέργεια και αυτό έκαναν χθες, βοηθώντας μας να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμασταν”.

 


Με τη θέση στα ημιτελικά του θεσμού “κλεισμένη” πια, είναι εύλογο στο μυαλό όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να υπάρχει η σκέψη της προοπτικής ενός τελικού ή και ενός τίτλου: “Είναι μια ευκαιρία για όλους μας. Όλοι μας θέλουμε έναν τίτλο” είπε ο Τζαμάλ Τζόουνς τονίζοντας ωστόσο: “Το επόμενο παιχνίδι όμως είναι τον Φεβρουάριο και έχουμε πολλά πράγματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας πριν από αυτό. Η χθεσινή νίκη όμως μας έκανε να χαρούμε και μαζί με εμάς ο κόσμος μας, οπότε ανυπομονούμε να συνεχίσουμε”.

 

Σημαντική ήταν η συμβολή του και στη νίκη επί της Ναντέρ

 

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε διάστημα πέντε ημερών σε δύο “θρίλερ” με την ίδια κατάληξη, νικηφόρο δηλαδή αποτέλεσμα, αφού είχε προηγηθεί εκείνο με τη Ναντέρ και την επικράτηση με τη βολή του Βαγγέλη Μαργαρίτη σε σχεδόν “νεκρό” χρόνο: “Είναι δύσκολο να παίζεις δύο συνεχόμενα ματς με τέτοια κατάληξη αλλά αρχίζουμε να το συνηθίζουμε. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια που ήταν κλειστά ως το τέλος. Είναι όμως σημαντικό το ότι νικήσαμε και φεύγουμε για ένα ακόμη ταξίδι για να πάρουμε και την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας”.

 


Ο Τζαμάλ Τζόουνς άρχισε εξαιρετικά τη σεζόν -ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα τόσο του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο όσο και εκείνη του Πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο- όμως ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Δείχνει ωστόσο να έχει επιστρέψει απολύτως έτοιμος: “Έπρεπε να δουλέψω με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα μου να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση. Τώρα που το σώμα μου είναι καλά, νιώθω καλύτερα στο γήπεδο και παίζω καλύτερα”.

 


Για τον Δικέφαλο ακολουθεί ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Οπάβα: “Χρειαζόμαστε τη νίκη. Πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Το ότι αρχίσαμε με 0-3 δεν ήταν βέβαια καλό για την προσπάθεια μας στο BCL, οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε παιχνίδια και να το κάνουμε και εκτός έδρας”.

 


Στην προαγωνιστική περίοδο ο Τζόουνς είχε μιλήσει για την ξεχωριστή σχέση που πρόλαβε ήδη να “χτίσει” με τον Μαλίκ Πόουπ. Ο πρώτος μήνας της σεζόν όμως έφερε έτσι τα πράγματα ώστε προκειμένου ο ίδιος να επιστρέψει στο ρόστερ -με δεδομένη την απόκτηση του Τέπιτς- να μείνει εκτός ο συμπατριώτης του. Ο Τζόουνς είπε σχετικά: “Ελπίζω να μείνει θετικός και με κίνητρο. Να συνεχίσει να δουλεύει γιατί όλα είναι πιθανά. Έχουμε διαρκώς τραυματισμούς οπότε μπορεί να επιστρέψει σύντομα. Ποιος ξέρει; Το μόνο που μπορώ να πω στον Μαλίκ είναι να μείνει θετικός”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ