20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τζένκινς: «Έχω λάβει απειλητικά μηνύματα στα social media» (vid)

Η Εuroleague συνεχίζει τον αγώνα της κατά του ρατσισμού και συνεχίζει να... μοιράζεται διάφορα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ της "Τable Talk" και πρωταγωνιστής στο τελευταίο της βίντεο είναι ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Τσαρλς Τζένκινς, μιλώντας για τον ρατσισμό που έχει δεχθεί στο παρελθόν ενώ στάθηκε και στις πορείες του "Black Lives Matter" όπου συμμετείχε.

Ο Αμερικανός παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει γλιτώσει τον ρατσισμό κατά την διάρκεια της ζωής του όπως και άλλοι συνάνθρωποί του και η Εuroleague θέλησε να τον... ακούσει και να δημοσιεύσει τα βιώματα και τον ρατσισμό που έχει δεχθεί κατά το παρελθόν ο Τζένκινς ώστε να "ευαισθητοποιήσει" την κοινωνία. Αρχικά ανέφερε: «Αντιμετώπισα ρατσισμό στο παρελθόν. Έχω λάβει πολλά μηνύματα μίσους στο Facebook ή με έχουν ακολουθήσει και με έχουν ενοχλήσει σε καταστήματα» ενώ συνέχισε:

«Με την κοπέλα μου συζητάμε το θέμα ή η οικογένεια μου λέει: "ηρέμησε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έχει γίνει… νορμάλ. Συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε επηρεάζει όσο δίνεις σημασία σε αυτό. Εδώ (Ελλάδα) δεν νιώθω φόβο αν η αστυνομία με σταματήσει. Στην Αμερική όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όταν αυτό συμβαίνει στο «σπίτι» μου, νιώθω τρομερή πίεση για το τι μπορεί να συμβεί. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εδώ.

Δεν ξέρω γιατί γίνεται. Μερικές φορές νιώθω πως είναι μία επίδειξη δύναμης, ξέρουν ότι ο κόσμος τους φοβάται κι ότι συνήθως θα γλιτώσουν τις περισσότερες φορές αν συμβεί κάτι. Νιώθω ότι θεωρούν ότι δεν απειλούνται. Στα πιο πολλά περιστατικά, περίπου στο 75%, το θύμα δεν ήταν καν οπλισμένο.

Το καλοκαίρι πήγαμε μαζί με την κοπέλα μου σε μία διαμαρτυρία κι ένιωσα την επιρροή αυτού που κάναμε. Πριν τον κορωνοϊό το είχα δει στο ίντερνετ. Αυτό το καλοκαίρι βλέποντας πόσοι πολλοί βγαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν μου έδωσε προοπτική . Δεν είμαστε σε «φούσκα». Υπάρχουμε εκεί έξω. Ένιωσαν πολύ διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι» ήταν τα λόγια του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ