23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τζέιμς: «Πιο διαβασμένοι, πιο εύστοχοι, αλλά υπάρχει και συνέχεια»

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, έκανε το 1-1, έχοντας αρκετούς πρωταγωνιστές, μετά τον κορυφαίο Νικ Καλάθη, να επιδείξει στην αναμέτρηση. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ένας από αυτούς, με την απόδοσή του επιθετικά στο τέλος της τρίτης περιόδου και την αρχή της τέταρτης να γίνεται το απόλυτο βαρόμετρο για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Και δεν το λέμε τυχαία.

Οι αριθμοί συνηγορούν απόλυτα σε αυτό:

Ο Τζέιμς πάτησε παρκέ στο 26’51’’ με το σκορ στο 50-49. Και αρχίζει το δικό του... σόλο, που αυτή τη φορά λειτούργησε όπως έπρεπε για τους «πράσινους»:

27’55’’ «γκολ φάουλ για το 50-52

28’27’’ εύστοχο σουτ δύο πόντων και 50-54

29’13’’ κλέψιμο

29’30’’ άστοχο τρίποντο, δικό του επιθετικό ριμπάουντ και εύστοχο δίποντο για το 50-56

30’18’’ Εύστοχο δίποντο για το 50-58

Το 9-0 αυτό του ανήκει και ήταν αυτό που άλλαξε όλη την εικόνα της αναμέτρησης . Και είναι οι 9 από τους 17 πόντους που σημείωσε συνολικά στον αγώνα!

Όταν η ερώτηση αν σε κάτι τέτοιες στιγμές νιώθει ασταμάτητος τίθεται έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, ο Τζέιμς σταματά για λίγο, χαμογελάει (έως και γελάει) και παραμένει για μία ακόμη φορά απλά ειλικρινής, καταφέρνοντας πάντως να συγκρατηθεί: «Δεν θα πω αυτό που σκέφτηκα να πω... Θα πω κάτι άλλο...» είναι ο πρόλογός του και ενδόμυχα η παρότρυνση όλων ήταν «όχι, πες αυτό που σκέφτηκες». Έχει ήδη αλλάξει κατεύθυνση όμως και απαντά... πολικώς ορθά: «Είναι μπάσκετ... Έχω εμπιστούνη στον εαυτό μου και πιστεύω πως μπορώ να σκοράρω απέναντι σε οποιονδήποτε ή να κάνω τις σωστές επιλογές. Οι συμπαίκτες μου με επιστεύθηκαν και πήγα προς το καλάθι...»

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και ο Τζέιμς ξέρει τι έγινε πιο σωστά σε σχέση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: «Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση στο 0-1, δεν σκοράραμε ούτε από μακριά ούτε από κοντά. Δεν σουτάραμε καλά γενικά. Η άμυνα μας κουβάλησε. Ευτυχώς αυτό άλλαξε, ευστοχήσαμε σε σουτ δύσκολα στο ΣΕΦ, βάλαμε πίεση στον αντίπαλο, ενώ κι αμυντικά ήμασταν περισσότερο διαβασμένοι».

Αρνείται κατηγορηματικά πως ίσως οι «πράσινοι» είχαν επηρεαστεί και είχαν υποτιμήσει τον Ολυμπιακό πριν την έναρξη της σειράς: «Όχι! Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε τον Ολυμπιακό! Απλά μας νίκησαν. Μερικές φορές η ήττα δεν έχει κάτι... περίεργο. Στο πρώτο έπαιξαν καλύτερα και νίκησαν, σήμερα παίξαμε εμείς καλύτερα και νικήσαμε... Τίποτα άλλο!»

Το 1-1 άλλαξε και πάλι την εικόνα στη σειρά με το μπρέικ στο μπρέικ, δίνοντας τον πρώτο λόγο και πάλι στον Παναθηναϊκό, που ξαναπήρε ουσιαστικά το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Τζέιμς πάντως δεν πιστεύει πως έχει τελειώσει η υπόθεση τίτλος: «Έχουμε ξανά την έδρα έχουμε το πλεονέκτημα οπότε ελπίζω να κάνουμε τη δουλειά μας την Κυριακή και να πάμε μετά παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στα play offs και πολύ περισσότερο απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, είτε παίζουμε στο ΣΕΦ, είτε στο ΟΑΚΑ. Είναι ομάδα που παίζει δυνατά σε κάθε κατοχή, έχει πολύ καλούς παίκτες και καλή καθοδήγηση. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να πάρουμε τα παιχνίδια που πρέπει στο σπίτι μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ