17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τζέιμς και ΤΣΣΚΑ σπάνε τα κοντέρ (vids)

Το ντέρμπι της Μόσχας είχε απ' όλα και ήταν το καλύτερο άνοιγμα του σημερινού προγράμματος στην Ευρωλίγκα. Είχε έναν απίστευτο σόουμαν, τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έγραψε ρεκόρ Ευρωλίγκας με 51 στην αξιολόγηση, σκοράροντας 36 πόντους και χάνοντας για ένα ριμπάουντ το triple double, είχε θέαμα και άλλον ένα σταρ απέναντι τον Αλεξέι Σβεντ, είχε λογική εξέλιξη με την ΤΣΣΚΑ να νικάει την παραπαίουσα γειτόνισσα Χίμκι με 96-87, είχε όμως και σασπένς αφού οι γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι τέλους και δεν έγιναν έρμαιο των διαθέσεων της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Στο 10-3 η ΤΣΣΚΑ με την όγδοη συνεχόμενη νίκη της, το 2-11 η Χίμκι με έξι ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια.

Η ΤΣΣΚΑ άρχισε το ματς με 0-9 σε 2 λεπτά, βλέποντας απέναντί της τη... συνηθισμένη ανύπαρκτη άμυνα της Χίμκι. Οι γηπεδούχοι άρχισαν το γνστό βιολί με τα τρίποντα, έβαλαν μερικά προς το τέλος του δεκαλέπτου μειώνοντας σε 22-25, αλλά μετά έπιασε δουλειά ο Τζέιμς. Σκόραρε κατά βούληση, η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε γρήγορα με 25-36 στο 13' και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-52, τον αρχισκόρερ της να έχει βάλει ήδη 20 και τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια της. Ο Σβεντ από τη Χίμκι είχε φτάσει τους 16.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε η τρίτη περίοδος μέχρι το 28', με τα δύο πρώτα βιολιά εκατέρωθεν να παίρνουν τις προσπάθειες και με σιγόντο πλέον, για τον μεν Τζέιμς τον Χίλιαρντ, για τον δε Σβεντ τον Γερέμπκο. Η ΤΣΣΚΑ πήγε στο +15, 47-62, αλλά όταν ο Ιτούδης τράβηξε για ανάσες μερικούς βασικούς, η Χίμκι έκανε ένα καλό δίλεπτο, μείωσε στο 69-77 στη λήξη της περιόδου και αρχίζοντας την τελευταία σε 72-77 δημιουργώντας... ματς από το πουθενά.

Οι γηπεδούχοι είχαν αναθαρρήσει πλέον και διατηρούνταν σε αυτή την απόσταση ψάχνοντας τρόπο να «κλέψουν» το ματς, ο Τζέιμς άντεχε και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να πλησιάσει περισσότερο, με την ΤΣΣΚΑ τελικά παίρνει χωρίς να αγχωθεί μια νίκη που δικαιούταν απόλυτα.

ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ: Μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τη Χίμκι για τη VTB, είχε δημιουργηθεί η ρήξη μεταξύ Μάικ Τζέιμς και Δημήτρη Ιτούδη. Ο αμερικανός μάλλον το... φύλαγε στον αντίπαλο και σήμερα οργίασε απέναντί της, δημιουργώντας μεγάλα ρεκόρ και χάνοντας για ένα ριμπάουντ το triple double.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ