27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τζάμπολ στις 12 Οκτωβρίου η Ευρωλίγκα

Η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με το νέο σύστημα, έφερε και τη συνέλευση μετόχων που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Η πρώτη είδηση που βγήκε είναι πως η σεζόν 2017-18 θα αρχίσει στις 12 Οκτωβρίου. Ανακοίνωσε επίσης τα θετικά του νέου συστήματος με αριθμούς, υπογραμμίζοντας πως υπήρξε άνοδος 15% στα εισιτήρια, 32% μεγαλύτερη τηλεθέαση και 166% άνοδος στην online παρακολούθηση αγώνων. Συνολικά, η τηλεθέαση γνώρισε άνοδο της τάξης του 58%.

Επίσης, το 18,8% των συνολικά 240 αγώνων της κανονικής περιόδου κρίθηκαν στο ένα σουτ, συνολικά το 34,6% των αγώνων τελείωσαν με διαφορά μικρότερη των πέντε πόντων και το 63% με διαφορά μικρότερη των 10 πόντων. Επιτυχία θεωρείται και το γεγονός πως το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι και την τελευταία αγωνιστκή, σε ότι αφορά τα ζευγάρια των play offs.

Ο Μπερτομέου ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή που θα συζητά τυχόν αλλαγές στους κανονισμούς, αποκαλύπτονας και τα ονόματα αυτών που θα την αποτελούν. Πρόκειται για τον Πάμπλο Πριτζιόνι (παίκτης που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση), τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής), τον Αϊτο Ρενέσες (προπονητής), τον Λουίτζι ΛαΜόνικα (διαιτητής), τον Παούλιους Μοτιεγιούνας (πρόεδρος της Ζαλγκίρις Κάουνας) και τον Πολ Γκιλς (αντιπρόεδρος της ΕΜΕΑ & Ιndia for New Era).

Συζήτηση έγινε ακόμη για το θέμα των μεταγραφών, της πολιτικής τους και ποιοι τρόποι θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να κάποια θέματα που αφορούν αυτόν τοντ τομέα να λύνονται ευκολότερα. Από την Ευρωλίγκα έγινε και μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία προετοιμασίας του Final Four.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ τον Ολυμπιακό ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας και ο Γενικός Διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Αναφορά έγινε και στο EuroCup, στο οποίο όπως τονίζουν υπήρξε άνοδος 12,6% στα εισιτήρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ