23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζάμπολ στα playoffs με δύο ντέρμπι (Vids, Pics)

Ώρα playoffs στην Ισπανία! Τώρα αρχίζουν τα.... σοβαρά με τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών να έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον. Η αρχή θα γίνει απόψε με τον αγώνα Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (19.00) με την παρουσία των Μπαρτζώκα, Περπέρογλου, Βεζένκοφ και το ζευγάρια Μπασκόνια – Γκραν Κανάρια (21.30).

Άλλωστε και το βίντεο promo με τους τρεις τους ξεκινάει...

Αύριο (13.30) η Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα και η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μόρα Μπανκ Ανδόρρα του Θανάση Αντετοκούνμπο, θα αρχίσει στις 24 Μαϊου, εξαιτίας της παρουσίας των Ισπανών στο Final Four της Ευρωλίγκας. Ας μείνουμε στα αποψινά παιχνίδια...

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα

Αρχή από την αναμέτρηση της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα. Και να αρχίσουμε από τον φιλοξενούμενο που μας ενδιαφέρει και περισσότερο είναι η αλήθεια. Τα τελευταία νέα που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τον Βίτορ Φαβεράνι. Οι Καταλανοί τον πήραν από την Μούρθια καταβάλλοντας ένα γενναιόδωρο ποσό, για να καλύψει τα κενά στη ρακέτα μετά τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έγραψε και ιστορία. Έκανε ένα καλό παιχνίδι, χάρισε δύο εντυπωσιακές φάσεις και αυτό ήταν. Τα προβλήματα στα γόνατα «κάλυψαν» οτιδήποτε άλλο.

Η Μπαρτσελόνα έλυσε το συμβόλαιό του, όπως είχε κάνει νωρίτερα και με του Ντόρσεϊ ή του Λαουάλ. Προσθέστε και τους τραυματίες Ντόελμαν, Ρίμπας και Ναβάρο και έχετε την εικόνα ολοκληρωμένη.

Η Βαλένθια από την πλευρά της δεν θα έχει τον Βαν Ρόσομο, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση πριν από δύο μέρες. Στη θέση του επέστρεψε ο Σλάβα Κραβτσόφ, ο οποίος είναι άγνωστο αν θα μπορεί να προσφέρει, καθώς είναι ήδη έξω τρεις μήνες. Ο Πέδρο Μαρτίνεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του και τον επίσης τραυματία Τόμπεϊ.

Μπασκόνια – Γκραν Κανάρια

Μια αναμέτρηση δύο ομάδων που έχουν παίξει καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά και θα μπορούσε κάποιος να πει πως έχουν και τη σφραγίδα των προπονητών τους.

Η Μπασκόνια με τον Σίτο Αλόνσο στον πάγκο πέρασε τις... φουρτούνες της, έλυσε το συμβόλαιο του ακριβοπληρωμένου και πολυδιαφημισμένου Μπαρνιάνι και τώρα στην τελική ευθεία έχασε με τραυματισμούς τους Ράφα Λουθ και Τσέις Μπάντινγκερ. Και απέκτησε τον Ρίκι Λέντο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Τουρκία για την Μπελεντιγιεσπόρ και είναι 24 χρονών και 2.01.

Ο Λουίς Κασιμίρο στην Γκραν Κανάρια δείχνει να βαδίζει στα χνάρια που άφησε ο Αϊτο Ρενέσες φεύγοντας, αφήνοντας μια καλά δομημένη με ρόλους και αρχές ομάδα. Και με σχεδόν τα ίδια πρόσωπα. Στα συν γι’ αυτόν πως δεν έχει τραυματίες και πως οι παίκτες του έχουν δείξει αρκετές φορές πως ξέρουν να παλεύουν ως το φινάλε.

Οι αριθμοί

Τι μπασκετικό σάιτ θα ήταν αυτό, αν δεν είχαμε και αριθμούς για τα playoffs;

Αρχή από το Βαλένθια – Μπαρτσελόνα και πάλι. Εκεί όπου η προϊστορία ανήκει στους Καταλανούς με 11-3 τις τέσσερις φορές που έχουν συναντηθεί στα playoffs. Η Βαλένθια παίζοντας τις περισσότερες φορές με μειονέκτημα έδρας πάντως δεν τα πάει καλά σε αυτή την έξτρα περίοδο μετρώντας ένα 5-12.

Η Μπαρτσελόνα από την περίοδο 1997-98 έχει αποκλειστεί από τους προημιτελικούς μόλις δύο φορές: Μία από τη Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1991-92 και μία από την Εστουδιάντες την περίοδο 2004-05.

Όταν συναντιούνται ο 3ος με τον 6ο το ρεκόρ είναι 15-5 υπέρ του πρώτου, ενώ σε ότι αφορά τους προπονητές; Πέδρο Μαρτίνεθ – Γιώργος Μπαρτζώκας σημειώσατε 1. Ο Έλληνας τεχνικός νίκησε στην πρώτη αναμέτρηση (94-82), αλλά στη δεύτερη συνάντηση για το πρωτάθλημα (76-59) και στον ημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι (76-67) νίκεσε ο Μαρτίνεθ.

Μπασκόνια και Γκραν Κανάρια έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στα playoffs και τις τέσσερις σε προημιτελικούς με τους Βάσκους να έχουν τον πρώτο λόγο (3-1). Το περίεργο της υπόθεσης; Όταν συναντιούνται ο 2ος με τον 7ο  στην ιστορία των ισπανικών playoffs (Όταν αυτά διεξάγονται όπως φέτος), μόλις μία φορά έχει νικήσει ο 7ος : Πότε; Όταν αναμετρήθηκαν και πάλι οι δύο ομάδες την περίοδο 2012-13.

Στην «κόντρα» των προπονητών ο Σίτο Αλόνσο είναι ο νικητής απέναντι στον Λουίς Κασιμίρο με 7-5. Πέρυσι ο Αλόνσο τον νίκησε δύο φορές με την Μπιλμπάο, με τον Κασιμίρo στον πάγκο της Σεβίλλης, έχοντας και τον Γιώργο Μπόγρη υπό τις εντολές του, ενώ φέτος μοιράστηκαν τις νίκες: Ο καθένας επικράτησε στο «σπίτι» του, όσο μπορεί αυτό να είναι ενδεικτικό για τα playoffs.

Και για φινάλε και το promo της σειράς Μπασκόνια-Γκραν Κανάρια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ