21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τζάμπολ για το πρώτο τρόπαιο στην Τενερίφη (vids, pics)

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση και… επισήμως από σήμερα στην Ισπανία. Το SuperCopa μπαίνει στην ημερήσια διάταξη με τους δύο ημιτελικούς να διεξάγονται απόψε στην Τενερίφη. Στο… χωριό του Γιώργου Μπόγρη, αφού η δική του Ιμπεροστάρ Τενερίφη είναι οικοδέσποινα και επίσης διεκδικεί το τρόπαιο.

Στον δικό της ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22.30 απόψε (12/9), ενώ λίγο νωρίτερα θα έχουμε στον πρώτο ημιτελικό την επανάληψη του τελικού του πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη και την Μπασκόνια (19.30, 12/9).

Ο τελικός, ανάμεσα στους νικητές, θα διεξαχθεί στις 13/9. (Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια Cosmote Sports).

Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια

Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το ιδιαίτερο φινάλε της σεζόν 2019-20. Όπως ενδεχομένως θυμόμαστε όλοι η επανεκκίνηση έγινε στη Βαλένθια, με την Μπασκόνια να κατακτά το τρόπαιο απέναντι στην Μπασκόνια. Οι Καταλανοί δεν κρύβουν πως θέλουν τη δική τους εκδίκηση για την απώλεια του τίτλου. Οι δύο ομάδες ακολούθησαν το καλοκαίρι εντελώς διαφορετικούς δρόμους ενόψει της σεζόν 2020-21. Και μάλλον όχι αυτούς που θα περίμεναν οι περισσότεροι. Η Μπασκόνια διέψευσε όσους υποστηρίζουν τη ρήση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και προχώρησε σε ένα γενικότερο λίφτινγκ. Σημαντικότερη απώλεια αυτή του Τόκο Σενγκέλια, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα  καινούρια πρόσωπα είναι αρκετά, υπάρχουν και οι… παλιοί (Ντιόπ, Βιλντόζα, Χένρι), αλλά η λογική της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραμένει η ίδια: Σκληρή άμυνα, (πάρα) πολύ δουλειά και τρέξιμο.

Η Μπαρτσελόνα παρά το ότι έχασε δεν πήγε και τόσο μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Έφυγε ο Άντε Τόμιτς, ήρθε ο Νικ Καλάθης, μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού στην Ευρωλίγκα και φυσικά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην άκρη του πάγκου, στη θέση του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο Σάρας ήταν αυτός που μόλις χθες δήλωσε πως «αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στο γρήγορο ρυθμό της Μπασκόνια θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα».

Στα φιλικά η ομάδα του έδειξε πως δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του και ίσως στα πρώτα παιχνίδια να χρειαστεί να θυσιάσει κάτι, όπως έγινε με το Κύπελλο Καταλανίας, ή θα πρέπει να αφήσει για λίγο τα ηνία στο δίδυμο Καλάθη – Μίροτιτς μέχρι να απορροφήσουν οι μπλαουγκράνα τη δική του φιλοσοφία.  

 

Ρεάλ Μαδρίτης-Ιμπεροστάρ Τενερίφη

Ένα ακόμη ζευγάρι που ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους το καλοκαίρι. Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν έφυγε (ακόμη) για το ΝΒΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης προτίμησε να επενδύσει και στο μέλλον της με τους Αλοθέν και Αμπάλδε. Ο Πάμπλο Λάσο που έπαιξε αντίπαλος με τους πατεράδες τους τόνισε σήμερα πως οι γιοι είναι καλύτεροι παίκτες. Κάτι καλύτερο είδε και στους Τίσμα - Βούκσεβιτς, στους οποίους έδωσε προαγωγή από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Κατά τα άλλα, καμία αλλαγή στο ρόστερ: Ράντολφ, Γιουλ, Ρούντι, Κάρολ, Ταβάρες, ακόμη και ο 4oχρονος Φελίπε Ρέγες είναι εκεί.

 

Η τεχνογνωσία είναι εκεί, η χημεία είναι εκεί, μένει να τη μεταφέρει και στο παρκέ απέναντι στην οικοδέσποινα. Μία ομάδα η οποία την έχει νικήσει στο ίδιο γήπεδο.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη προτίμησε διαφορετική οδό. Κράτησε ένα βασικό γκουπ παικτών (Σερμαντίνι, Χουέρτας, Μπόγρης, Ντίεθ, Λόπεθ, Γκουέρα, Σάλιν), αλλά πρόσθεσε παίκτες όπως ο Άαρον Ντόρνεκαμπ που επιστρέφει με εμπειρία Ευρωλίγκας, ο Κάβανο, ο Φιλιπάλντο, ο Σουλεϊμάνοβιτς. Είχε την ατυχία να χάσει με σοβαρό τραυματισμό από το φιλικό με την Εστουδιάντες τον Ντέγιαν Τοντόροβιτς, ένα από τα νέα πρόσωπα, ενώ περιμένει την επιστροφή στου Σαντιάγο Γιούστα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά πέρυσι.

Όλα αυτά υπό τις οδηγίες και πάλι του Τσους Βιδορέτα. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της ACB και γι' αυτό τόνισε μεν πως "θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι ως το τέλος" προσθέτοντας: "Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Και σίγουρα είναι μείον το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας μεν, αλλά χωρίς τον κόσμο μας. Είχαμε κάποιες ιδέες προχωρήσαμε στο στήσιμο της ομάδας και μέσα σε λίγες μέρες έπρεπε να επιστρέψουμε με νέες ιδέες εξαιτίας του τραυματισμού του Τοντόροβιτς. Η σκέψη μας είναι και σ' αυτόν".

Το τρόπαιο και το… χάμπουργκερ

Το τρόπαιο έκανε τη βόλτα του στην Τενερίφη πριν πάρει τη θέση του στο «Σαντιάγο Μαρτίν», το «Hamburguesa», όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά, αφού από μακριά –λένε όσοι το έχουν δει- μοιάζει με χάμπουργκερ! Το τρόπαιο φωτογραφήθηκε στα στενά της Λα Λαγούνα, με φόντο το ηφαίστειο Τέιντε, την πόλη, αλλά και στο παρκέ του γηπέδου που θα φιλοξενήσει το SuperCopa 2020.

(Photo E.Cobos)

Είναι άλλωστε συνηθισμένο από μεγάλα ραντεβού: Το Final Four του BCL το 2017, το Διηπειρωτικό Κύπελλο δύο φορές, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αγώνες της Εθνικής Ανδρών και η λίστα μεγαλώνει για την Τενερίφη που τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει το μπάσκετ περισσότερο από ποτέ. Βοήθησαν οι επιτυχίες της Ιμπεροστάρ Τενερίφης από τη σεζόν 2016-17 ως σήμερα, βοήθησαν η τοπική αυτοδιοίκηση –εκεί ισχύει κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, βοήθησε η εταιρεία Iberostar με ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα, βοήθησε και μια ομάδα ανθρώπων που διοικεί με σύνεση, αλλά και –όπως αποδείχθηκε- γνώση και όραμα. Το δίδυμο Φέλιξ Ερνάντεθ - Ανιάνο Καμπρέρα μοιάζει να είναι αυτό με την καλύτερη χημεία στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και είναι η βάση για όσα καλά γίνονται σε αυτήν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ