20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τεόντοσιτς: «Πρέπει να ανταποδώσουμε κάτι στην Εθνική Ομάδα!»

Έγιναν συζητήσεις, υπήρξαν σενάρια, αλλά τελικά ο Μίλος Τεόντοσιτς παράμεινε κάτοικος LA και τις... τρελές ασίστ του θα τις απολαμβάνουν και πάλι οι Κλίπερς. Όχι πως δεν το σκέφτηκε πάντως να επιστρέψει, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο basketballsphere.com. Στην οποία είχε και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να πει για την Εθνική Ομάδα και τα παράθυρα.

«Υπήρχε η option ως τις 24 Ιουνίου να αποφασίσω αν θέλω να μείνω. Υπήρχε η προοπτική της Ευρώπης, αλλά δύσκολα ομάδα θα μπορούσε να «σηκώσει» το συμβόλαιό μου. Οπότε πήρα την απόφαση να μείνω και πιστεύω πως είναι η σωστή. Ένας χρόνος ακόμη στους Κλίπερς. Θα δούμε...»

Για τον Τεόντοσιτς είναι μια πολύ καλή συνθήκη η παρουσία και στην πόλη και στην ομάδα και δεν προβληματίζεται ούτε για τα ταξίδια: «Στις ΗΠΑ όταν πηγαίνεις στην Ανατολή μένεις εκεί και δίνεις συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν πηγαινοέρχεσαι συνέχεια. Είναι πολύ πιο εύκολα από το να είσαι στη Μόσχα να πρέπει να πας Βαρκελώνη και μετά επιστρέφοντας να πρέπει να παίξεις στο Κράσνονταρ για παράδειγμα. Επίσης είναι ο καιρός. Είναι ιδανικός... Έχει 25-30 βαθμούς όλο το χρόνο. Το Λος Άντζελες μαζί με το Βελιγράδι φυσικά, είναι από τις καλύτερες πόλεις για να ζεις.

Η παρουσία του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στην ίδια ομάδα κάνει την ζωή του λίγο καλύτερη όπως παραδέχθηκε: «Είναι πάντα πιο εύκολο όταν έχεις έναν δικό σου άνθρωπο κοντά σου. Ξέρει πως έχεις κάποιον να σε βοηθήσει αν χρειαστείς κάτι. Ο Μπόμπι είναι πιο έμπειρος από μένα σε ότι αφορά το ΝΒΑ. Με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί ήξερε τι συμβαίνει και πως είναι τα πράγματα. Κι εμείς οι Σέρβοι είμαστε διαφορετικοί. Όταν κάποιος έρχεται τον υποδεχόμαστε, τον βοηθάμε, του δείχνουμε τα... κατατόπια. Εδώ είναι πιο επαγγελματίες. Έχεις επαφή, είσαι στην προπόνηση, έχεις καλή σχέση, αλλά μέχρι εκεί. Τους καταλαβαίνω. Έχουν τις οικογένειές τους, που έχουν προτεραιότητα. Έχω έρθει πιο κοντά με ένα ένα δύο συμπαίκτες, αλλά αυτό είναι. Επίσης βρίσκομαι σε ένα από τα πιο καλά οργανωμένα κλαμπ, όπου το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι να παίξεις μπάσκετ και τίποτα άλλο! Οπότε τι παραπάνω να ζητήσεις;»

Η ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα σε περισσότερους... δικούς του ανθρώπους ίσως του δοθεί με τα παράθυρα της FIBA τον Σεπτέμβριο, αν αγωνιστεί με τη Σερβία. Και μάλιστα με τον έναν αγώνα να είναι εναντίον της Ελλάδας στην Κρήτη: «Δεν εξαρτάται μόνο από μένα αν θα αγωνιστώ ή όχι. Στις 19 Αυγούστου θα πρέπει να είμαι στις ΗΠΑ. Πιστεύω πως οι Κλίπερς θα με αφήσουν να αγωνιστώ, γιατί ξέρουν την δική μου επιθυμία. Αλλά δεν αρκεί η επιθυμία μου. Θα πρέπει να μου δώσουν την άδεια. Γενικότερα είμαι εναντίον των παραθύρων, γιατί δεν νομίζω πως δίνουν την πραγματική εικόνα μας εθνικής ομάδας. Το να δίνεις προκριματικούς για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, χωρίς τους καλύτερούς σου παίκτες δεν έχει νόημα. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση σε όλο αυτό».

Ο ίδιος θέλει να αγωνιστεί, αγαπάει την Εθνική Σερβίας και εξηγεί και γιατί: «Παίζουμε στην Εθνική Ομάδα από τις μικρές ηλικίες. Εϊναι προτεραιότητα και κάτι ιδιαίτερο. Δεν υπάρχει ερωτηματικό για το αν θα παίξεις ή όχι αν σε καλέσουν. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως πρέπει να αφιερώσεις τον εαυτό σου να δουλέψεις, να γίνεις καλύτερος. Πάντα υπάρχει μια πιο δυνατή επιθυμία να αγωνιστείς για την Εθνική Ομάδα. Έχει βοηθήσει τις καριέρες μας η παρουσία μας σε αυτήν. Πρέπει να ανταποδώσουμε τώρα! Πρέπει να είμαστε παράδειγμα στους νεότερους. Όχι να τους δίνεις το δικαίωμα να πουν «αφού ο Τεόντοσιτς δεν πάει, δεν θα πάω ούτε κι εγώ». Δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ