18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τεόντοσιτς, ο αρχισκόρερ (vid+pics)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς σκέφτεται την επιστροφή του στην Ευρώπη, καθώς έχει χάσει το ρόλο του στους Λος Άντζελες Κλίπερς στη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ.

Στα 31 του, ο Σέρβος γκαρντ έχοντας ζήσει πλέον το αμερικανικό όνειρο φαίνεται να προτιμάει την επάνοδό του στη γηραιά ήπειρο. «Δεν νομίζω ότι θα μείνω εδώ. Ήρθα, είδα πώς είναι, όμως διασκέδαζα στην Ευρώπη και νομίζω ότι θα διασκεδάζω περισσότερο εκεί. Είναι δεδομένο ότι θα γυρίσω, είτε στη διάρκεια της φετινής σεζόν είτε στο τέλος της. Θα δούμε…», ανέφερε μεταξύ άλλων στη «Voice of America», ρίχνοντας πλέον το… γάντι στις ομάδες της Ευρωλίγκας που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Από τους εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Μπραντ Ουαναμέικερ στην τρίτη.

Ο Σέρβος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά παρκέ τη σεζόν 2007-2008 και με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε κατά μέσο όρο 5,1π. Στην τελευταία του αγωνιστική περίοδο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε ανεβάσει το μέσο όρο του στους 17,1π. Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 237 ματς Ευρωλίγκας, με μ.ό. 12,6π. Πέρυσι, στη ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ, τελείωσε με μ.ό. 9,5π. σε 45 αναμετρήσεις, ενώ φέτος έχει αγωνιστεί σε μόλις οκτώ, με μ.ό. 2,8π.

 

Η αμερικανική ιστοσελίδα hoopshype.com δημιούργησε βίντεο με τους δεκαπέντε παίκτες που αγωνίζονται τώρα στο ΝΒΑ κι έχουν σκοράρει, στο παρελθόν, τους περισσότερους πόντους στην Ευρωλίγκα. Οι υπόλοιποι δώδεκα παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα είναι -κατά σειρά- οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Ιντιάνα Πέισερς), Νίκολα Μίροτιτς (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Σακραμέντο Κινγκς), Λούκα Ντόντστις (Ντάλας Μάβερικς), Έκπε Γιούντο (Γιούτα Τζαζ), Άλεξ Αμπρίνες (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Τσεντί Οσμάν (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Μάρκο Μπελινέλι (Σαν Αντόνιο Σπερς), Ντάριους Μίλερ (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Λος Άντζελες Κλίπερς), Ντάριο Σάριτς (Μινεσότα Τίμπεργουλφς) και Τζο Ίνγκλις (Γιούτα Τζαζ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ