21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Τετράδα ή… παράταση

Οι «μάχες» για την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League συνεχίζονται το Σάββατο (19/05).

Στην έδρα των ομάδων που έχουν το μειονέκτημα έδρας μεταφέρονται οι προημιτελικές σειρές, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου -που άπασες έκαναν το 1-0 στο πρώτο ματς κι έφεραν τον αντίπαλό τους με την πλάτη στον τοίχο- να θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους «4». Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί να γίνει και τρίτος αγώνας, για να αναδειχθούν οι τέσσερις των ημιτελικών.

Ο αήττητος φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα Παναθηναϊκός καλείται να περάσει από το Βενετόκλειο, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, κι είναι το φαβορί για το «διπλό». Να φανούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί θέλουν οι «θαλασσί». Ο δεύτερος της κατάταξης, Ολυμπιακός, τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Κύμη στο ΣΕΦ και στο δεύτερο παιχνίδι στο «Τάσος Καμπούρης» δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη του. Οι «ερυθρόλευκοι» σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να πάει η σειρά σε τρίτο ματς και θα στοχεύσουν αποκλειστικά στο «διπλό» πρόκρισης στα ημιτελικά, με τους Ευβοιώτες όμως να εμφανίζονται αποφασισμένοι να τους βάλουν ξανά… δύσκολα.

Στο Λαύριο, η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχθεί τον τρίτο στην κανονική περίοδο Προμηθέα Πατρών, ο οποίος επίσης θα επιχειρήσει να «καθαρίσει» τη σειρά. Στην «ισοφάριση» στοχεύουν οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη, που δεν θέλουν να αποχαιρετήσουν από τώρα τα πλέι οφ. Σπουδαία «μάχη» αναμένεται να γίνει και στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και επίσης να προσβλέπει στο 1-1, ώστε οι δύο αντίπαλοι να λύσουν μια καλή τις διαφορές τους σε τρίτο παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας. Οι Θεσσαλονικείς αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αποστολής τους, αλλά δεν «βλέπουν» κόντρα στην «Ένωση» άλλο αποτέλεσμα πέραν του «διπλού».

Το πρόγραμμα:

1ος αγώνας-Τετάρτη 16/05
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 96-65
Ολυμπιακός-Κύμη 78-75
Προμηθέας Πατρών-Λαύριο 75-70
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 78-74

2ος αγώνας-Σάββατο 19/05
Βενετόκλειο 16.00 Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός Συμεωνίδης, Θεονάς, Πιτσίλκας (Ξάνθος) ΕΡΤ1 live
«Τ. Καμπούρης» 18.00 Κύμη-Ολυμπιακός Διαμαντής, Μαλαμάς, Κάρδαρης (Δεσάρτης) ΕΡΤ1 live
Κ.Γ. Λαυρίου 20.00 Λαύριο-Προμηθέας Πατρών Αναστόπουλος Π., Δεσλής, Παντελίδης (Παλάτος) ΕΡΤ1 live
ΟΑΚΑ 16.00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ Σχινάς, Σώμος, Παναγιώτου (Ντάβαρης) COSMOTESPORT4HD live

3ος αγώνας (εάν χρειαστεί)-Δευτέρα 21/05
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου Ξενικάκης, Κατραχούρας, Παπαθανασίου (Μπεσκάκη) COSMOTESPORT4HD live
ΣΕΦ 19.00 Ολυμπιακός-Κύμη Παφίλης, Βαρδάλος, Κωνσταντινόπουλος (Τεφτίκης) COSMOTESPORT7HD live
«Δ. Τόφαλος» 20.00 Προμηθέας Πατρών-Λαύριο Πουρσανίδης Γ., Ψαριανός, Μαγκλογιάννης (Ρόζης) ΕΡΤ2 live
ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Καρακατσούνης, Τσαρούχα, Τσώνος (Σιμητόπουλος) ΕΡΤ2 live



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ