17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Τεστ κορονοϊού μόνο όσοι έχουν ανάγκη, όχι οι ομάδες»

Εφτά παίκτες στο ΝΒΑ έχουν ήδη βρεθεί «θετικοί» σε έλεγχο για κορονοϊό και η μία μετά την άλλη οι ομάδες ανακοινώνουν πως θα προχωρήσουν σε ιατρικές εξετάσεις στα μέλη τους, θορυβημένες μήπως έχουν νοσήσει κι εκείνα.

Η Νέα Υόρκη έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την εξάπλωση του ιού COVID-19 να είναι ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, στην προσπάθειά του να ελέγξει τον πανικό που έχει δημιουργηθεί αλλά και να περιορίσει τα άσκοπα τεστ, εξέφρασε δημόσια την άποψή του πως οι ομάδες του ΝΒΑ δεν έχουν ανάγκη να υποβάλλονται σε έλεγχο, παρά τα πρόσφατα κρούσματα.

«Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση (των Μπρούκλιν Νετς, τέσσερις παίκτες των οποίων διαγνώστηκαν ήδη με τη νόσο). Όμως, με όλο τον σεβασμό, μια ολόκληρη ομάδα του ΝΒΑ δεν πρέπει να κάνει τεστ για κορονοϊό ενώ υπάρχουν άλλοι, πολύ πιο σοβαρά ασθενείς, που περιμένουν να κάνουν το τεστ. Τα τεστ δεν πρέπει να υπάρχουν για τους υγιείς, αλλά για τους ασθενείς», έγραψε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Όπως διευκρινίστηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, πάντως, οι Μπρούκλιν Νετς έκαναν το τεστ σε ιδιωτική κλινική και πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα. «Οι δημόσιες αρχές υγείας και οι γιατροί των ομάδων ανησυχούν για την υγεία των παικτών, που είχαν εκτεθεί πολύ τόσο μεταξύ τους, όσο και με το κοινό, ενώ ταξιδεύουν πολύ και συνεχώς. Ελπίζουμε ότι η δημόσια παραδοχή των αποτελεσμάτων τους θα τραβήξει την προσοχή και θα καταστήσει σαφή την ανάγκη ο κόσμος να ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών για να προστατευθεί η δημόσια υγεία», έδωσε την άλλη άποψη επί του θέματος ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του ΝΒΑ και εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Μάικ Μπας.

Την ομάδα του, και όχι μόνο, υπερασπίστηκε και ο Μπομπ Μάιερς, των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο οποίος ανέφερε από την πλευρά του πως δεν χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας. «Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν όλους τους άλλους. Δεν είμαστε ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι. Είμαστε απλά μια ομάδα μπάσκετ, άλλη μία εταιρία», εξήγησε ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν πρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ των «πολεμιστών».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ