25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Τεστ ενόψει πλέι οφ

Ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (19:00) δίνει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στις δύο ομάδες να προετοιμαστούν σε συνθήκες πλέι οφ, ωστόσο βαθμολογικό ενδιαφέρον ουσιαστικά δεν έχει. Όχι σε βαθμό που να είναι καθοριστικός για καμία από τις δύο ομάδες. 

H ΤΣΣΚΑ θα τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο, αφού ό,τι και να γίνει σήμερα, μία νίκη στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της θα την πετύχει. Απλώς, αν κερδίσει απόψε, βγαίνει και μαθηματικά πρώτη, οπότε στη συνέχεια θα μπορέσει να κάνει με την άνεσή της δοκιμές.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θα βγει δεύτερος ή τρίτος κι αυτό το ξέρει εδώ και λίγες εβδομάδες. Απλώς, να κερδίσει απόψε, θα γίνει και μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Και φυσικά θα διατηρήσει το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Φενερμπαχτσέ.

Έχουν τόσο μεγάλη σημασία όλα αυτά; Μάλλον όχι, γι΄αυτό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προτίμησε να αφήσει στην Αθήνα τον Κώστα Παπανικολάου, που υποφέρει από τενοντίτιδα, και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που έχει προσβληθεί από ίωση, προκειμένου να γίνουν τελείως καλά και να είνα έτοιμοι όταν θα είναι απαραίτητοι όλοι. Κατόπιν τούτου, πάντως, ο Ολυμπιακός πάει στη Μόσχα ουσιαστικά με τρεις Έλληνες παίκτες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου), αφού απουσιάζει και ο κλινήρης Τολιόπουλος, ενώ και η παρουσία του Μπόγρη στη 12άδα είναι αμφίβολη. Πράγμα πρωτόγνωρο για τους "ερυθρόλευκους" τα τελευταία χρόνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ