19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τελικός» πρόκρισης (vid)

Τα… ρέστα της θα δώσει η Ελλάδα κόντρα στην Τσεχία στη Σενζέν, σε μια αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα τελικού πρόκρισης στα προημιτελικά του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει νίκη με διαφορά 12π. κόντρα στους Τσέχους, προκειμένου να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι παίκτες του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση, για αμφότερες τις περιπτώσεις, είναι οι αήττητες μέχρι στιγμής ΗΠΑ να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και να επικρατήσουν στη συνέχεια (09/09, 15.30) της Βραζιλίας.

Οι φωτογραφίες είναι από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία της, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο να έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του. Κανονικά, άλλωστε, υπολογίζεται και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που υπέστη κάκωση στα πλευρά στην προηγούμενη αναμέτρηση με τους Αμερικανούς. Αντίθετα, ο Ισραηλινός προπονητής της αντιπάλου κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά στη συμμετοχή του Μπλέικ Σιλμπ. Ο 35άχρονος φόργουορντ αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με τους Βραζιλιάνους και η παρουσία του κόντρα στην ελληνική ομάδα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

  

Οι φωτογραφίες είναι από την Τσεχική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Οι Τσέχοι έχουν τη διαφορά ασφαλείας, καθώς ακόμα και με ήττα μέχρι 11π. είναι εκείνοι που έχουν το πλεονέκτημα, όπως όμως ξεκαθάρισαν στις δηλώσεις τους θα παίξουν με αποκλειστικό στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι στη «Shenzhen Bay Sports Center» θα είναι μόλις το τέταρτο στην ιστορία των δύο Εθνικών, με την Τσεχία να αναδεικνύεται νικήτρια με 83-72 στο Ευρωμπάσκετ 1999, αλλά να χάνει δις από τη χώρα μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 (74-54 στην Πάτρα, 76-92 στην Οπάβα). Ως Τσεχοσλοβακία, μετράει δύο νίκες σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το 1991 με 123-111 στην παράταση και το 1999 με 83-72.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας (09/09, 11.30), με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ SPORTS). Διαιτητές θα είναι οι Αλεκσάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία) και Βόιτσεχ Λίτσκα (Πολωνία). Ο Σέρβος και ο Πολωνός σφύριξαν την Ελλάδα και στο ματς με τις ΗΠΑ, ενώ ο Λετονός συμμετείχε στις αναμετρήσεις της Τσεχίας με την Ιαπωνία (89-76) για την πρώτη φάση και με τη Βραζιλία (93-71) στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης.

https://www.youtube.com/watch?v=hFaosjXHNL8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ