17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Τελικός» πρόκρισης για την ΑΕΚ

Την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League θέλει να «σφραγίσει» στη Λευκορωσία η ΑΕΚ, αντιμετωπίζοντας την Τσμόκι Μινσκ.

Στο «Falcon Club» δοκιμάζεται η «Ένωση» και με νίκη θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του BCL. Μπορεί να τα καταφέρει και στην περίπτωση που χάσει, αλλά τότε θα χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, για να προκριθεί θα πρέπει να χάσει με διαφορά μικρότερη των 25π. και παράλληλα η Χάποελ Χολόν να νικήσει επί γαλλικού εδάφους τη Σολέ ή να χάσει με διαφορά μικρότερη των 11π. και ταυτόχρονα η Σολέ να κερδίσει τη Χάποελ Χολόν, με τη διαφορά -σε αυτήν την περίπτωση- να είναι μικρότερη των 24π., αφού η πρόκριση θα κριθεί στη συνολική διαφορά πόντων.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν και στο Μινσκ με σημαντικές ελλείψεις, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νίκο Ζήση, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Δημήτρη Κατσίβελη. Από την άλλη, στη δράση επανέρχεται ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ενώ θυμίζουμε πως έχει ήδη επιστρέψει -από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ, για την Basket League- ο Μάρκους Σλότερ.

Η Τσμόκι Μινσκ για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ με διαφορά τουλάχιστον 25π. ή να νικήσει την ελληνική ομάδα με διαφορά 36 ή περισσότερων πόντων και η Σολέ νικήσει τη Χάποελ Χολόν  ή να κερδίσει την «Ένωση» με διαφορά 25+X πόντων (όπου X η διαφορά με την οποία η Σολέ θα νικήσει τη Χάποελ Χολόν, αρκεί το 25+X να μην ξεπερνάει τους 36π.). Σε διαφορετική περίπτωση θα ολοκληρώσει εδώ τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία της.

Οι δύο ομάδες του ομίλου που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδων των άλλων ομίλων, θα μπουν σε κλήρωση για το σχηματισμό τεσσάρων νέων ομίλων, με τέσσερις ομάδες έκαστος. Κάθε όμιλος θα έχει δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες και δύο που τερμάτισαν δεύτερες στην πρώτη φάση. Η φάση των «16» θα αρχίσει το διήμερο 2-3 Μαρτίου και οι πρώτες δύο ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα προκριθούν στο Final 8, το οποίο θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σε μία από τις έδρες των ομάδων της τελικής οκτάδας.

Το πρόγραμμα στο Γ’ Όμιλο:
19.30 Σολέ-Χάποελ Χολόν
19.30 Τσμόκι Μινσκ-ΑΕΚ

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες):
1. Χάποελ Χολόν 8 (3-2)
2. ΑΕΚ 8 (3-2)
3. Σολέ 7 (2-3)
4. Τσμόκι Μινσκ 7 (2-3)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ